www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 07 Travanj 2020
 
 
HINBENE PRESUDE GENERALIMA GOTOVINI I MARKAU
Ponedjeljak, 18 Travanj 2011

Zašto su tolika uenja, odnosno iznenaenja u Hrvatskoj zbog izricanja zamašnih presude hrvatskim generalima Anti Gotovini (24 godine) i Mladenu Maraku (18 godina) zatvora kao sudionicima ''udruenog zloinakog pothvata''? General Ivan ermak je osloboen dodatne kazne, a vrijeme što je proveo u Haagu – i to e mu oprostiti!

Tko je mogao oekivati bolje odluke Sudskog vijea Haaškog suda, kad su bile poznate sve okolnosti koje su imale stanoviti utjecaj na taj proces? Naime, glavni sudionici  optube bili su srpsko-engleska koalicija i predstavnici iz hrvatskog naroda. Uz Stjepana Mesia, desetljetnog predsjednika RH i njegovog savjetnika Budimira Lonara, Ivu Josipovia , aktualnog predsjednika RH i njegovog savjetnika Dejana Jovia. Optuitelji su bili i brojni hrvatski (?) saborski zastupnici: Vojislav Stanimirovi. Veljko Dakula, Ratko Gajica, Raderta Laskovi, Jovan Ajdukovi, Milorad Pupovc, Damir Kajin, Radimir ai, Vesna Pusi i drugi.

Kljuni ljudi u hrvatskim (?) medijima posebice su zloinima ukrasili optuene generale i branitelje: Davor Butkovi, Denis Kuljiš, Alaksandar Stankovi, Slavko i Ivo Goldstein, Denis Latina, Miljenko Jergovi, arko Puhovski i Ivan ik iz hrvatskog (?) helsinškog odbora, te mnoštvo udruenih partizana i etnika, odnosno  – hrvatskih (?) ''antifašista''.

S druge strane, Sudsko vijee Haaškog suda nije uzeo u obzir izjave velikog broja svjedoka obrane, meu kojima su bili i ameriki diplomati, niti su uzeli u razmatranje 60.000 dokumenata koje im je dala obrana odvjetnika na elu s Lukom Mišetiem. Dakle, kazne su davno odmjerene, jer su politiki motivirane, samo su duljili s vremenom da budu što uvjerljivije.

Boris Tadi, predsjednik Srbije, znao je ve u sijenju ove godine, prije dolaska njegovog kolege Josipovia u Beograd, da e se optunica u Haagu protiv hrvatskih generala  definirati u osudi Domovinski rat, stoga je rekao da je ''Oluja zloinaki pothvat''. Upravo je tim rijeima sudac Alphonsea Oriea propratio izricanje drastinih kazna hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markau. Amerika je takoer ranije znala detalje presude i stoga je upozorila svoje dravljane, da ne dolaze u centar grada Zagreba, u petak, dan itanja presude (15. 04. 2011.) jer su se bojali osvete hrvatskih branitelja.

Svako zlo ima i drugu stranu

Europska unija, s ovom politikom osudom hrvatskih generala u Haagu, odsjekla je granu o kojoj je (o)visila pristupnica Republike Hrvatske. Srušeni su takoer mosti/uprije koje su trebao (ponovo) povezati Hrvatsku sa ''regijom'' bivše Jugoslavije, odnosno Zapadnim Balkanom.

Bez obzira kada e se dovršiti pregovori o ulasku Hrvatske u lanstvo Europske unije, jer i nakon tentativnog usuglašavanja, potreban je pristanak naroda, koji e se oitovati na referendumu: DA ili NE – u Europsku uniju.

Hrvatskim politiarima, koji nisu optereeni komunizmom, srbizmom, regionalizmom, antifašizmom, srpskim pravoslavljem i mnogim drugim kompleksima inferiornosti, presuda u Haagu je super promidba, jer su nevini hrvatski uznici – generali Gotovina i Marka - najbolja garancija da e na slijedeim izborima biti poraeni svi urotnici u Hrvatskoj.

Hrvati trebaju konano shvatiti da Europa više treba Hrvatsku nego što Hrvatska treba Europu. Ako poemo s ovog stajališta, onda emo imati pravi u pravnu Hrvatsku, što e ujedno biti zasluno priznanje svima koji su dali svoje ivote za uspostavi samostalne,  slobode i demokratske drave hrvatskog naroda.

Pozivamo hrvatski narod da nastavi sa prosvjedima, ali da se suzdre od bilo kakvog osvetnikog revanširanja, jer to je ono što naši neprijatelji nestrpljivo oekuju, kako bi mogli dati neko prividno opravdanje za nepravedne izreene presude u Haagu.

Ali, treba ustrajno na svim skupovima, u hrvatskim portalima (to je još jedino slobodno sredstvo za priopavanje u Hrvatskoj!) ukazivati na zablude u koje je zaveden hrvatski narod u ovih posljednjih dvanaest godina. Doduše, ni prije dolaska Mesia i Sanadera nije bilo mnogo ega rašlanjeno, jer su utjecale privilegije, korupcija, mafija, vanjski politiki imbenici i srpska manjina. Srbi su povlašteniji od Hrvata i drugih graana, što je dvosjekli ma: oni opet grabe vlast, a svijetu tumae kako su stalno ugroeni nakon ''zloinake Oluje''!?
Meutim, najgore je to što u Hrvatskoj nema pravosua, nema pravde, nema ni integralne slobode, nema nacionalne svijesti, vjerskog odgoja – ni ponosa.

Vjera u Boga je temelj hrvatskog Ustava

Ništa se u ovakvoj dravi ne moe promijeniti dok se ne promjeni vlast u RH! Na slijedeim izborima, kada narod izabere (daj Boe!) dravotvorne zastupnike u Hrvatski sabor, onda e se tek moi uspostaviti hrvatsku dravu na vrste nacionalne temelje, a ne na opskurnom antifašizmu, koji je ''temelj hrvatskog Ustava''! Ostale preinake u Ustavu, u društvu i u ivotu biti e u skladu sa tisugodišnjim mnijenjem hrvatskog naroda za ouvanje narodne posebnosti: dravotvorne, nacionalne, kulturne i vjerske baštine. Dakako, s našim zborom i tvorom
(Ope et consilio!).

Izraavamo iskrenu ljudsku i hrvatsku podršku osuenim hrvatskim vitezovima, dinim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markau, s njima suosjeamo njihove duševne i tjelesne tegobe; suosjeamo i sa njihovim obiteljima - suprugama, djecom, roditeljima, rodbinom i hrvatskim narodom.

U Haagu su izreene himbene presude nevinim  ljudima, baš u korizmenim danima, u danima muke Isusa Krista, koji e uskoro sa svojim Uskrsnuem utješiti uznike i ohrabriti hrvatski narod: - Kad na vama, njima (svijetu) na oigled, pokaem svetost svoju. Tada u vas sabrati iz svih naroda, natrag vas dovesti u vašu zemlju. Poškropit u vas vodom istom da se oistite. Oistit u vas od svih vaših neistoa i od svih kumira vaših. Dat u vam novo srce, nov duh udahnut u u vas! ( Ez. 36: 24 – 26)


Sretan i blagoslovljen Uskrs hrvatskim zatoenicima u Haagu, Hrvatskoj, BiH i svijetu, te hrvatskom narodu katolike vjeroispovijesti!

Autor: Rudi Tomi
(Dopredsjednik Saveza Hrvata BiH u Americi i Kanadi)
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!