www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 02 Travanj 2020
 
 
PROSVJED HRVATA CRVENI KARTON HAAGU
Utorak, 17 Svibanj 2011
Izvor: Stipe Pua Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
VEERNJI LIST ponedjeljak, 16. svibnja 2011.

Presuda generalima
Veliki skup u središtu Frankfurta

Prvi u nizu skupova koji e se u Njemakoj odrati iduih tjedana


 Središnji frankfurtski trg Römer u subotu popodne i predveer utonuo je u crveno-bijele kockice na prosvjedu protiv haaške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markau. Prosvjedom, koji je organizirao Hrvatski svjetski kongres Njemake (HSKNJ), eljelo se senzibilizirati njemaku javnost i upoznati je s injenicom da Oluja nije bila u udrueni zloinaki pothvat.

Podizanjem crvenih kartona na kraju skupa Hrvati u Njemakoj simboliki su pokazali što meunarodna tijela trebaju napraviti sudu u Den Haagu – javno i glasno rei “ne” presudi. Traili su to i svi govornici, istiui kako Haaški sud presudom krivotvori istinu o oslobodilakoj akciji Oluja i Domovinskom ratu te izjednaava agresora i rtvu.
 Nakon uvodnih rijei predsjednika HSKNJ-a Mije Maria i upnika hrvatske Stipe Pua Prosvjedni skup u Frankfurtu prvi je u nizu takvih okupljanja koji e se odrati u Njemakoj tijekom svibnja STIPE PUA Na skupu se okupilo 700-tinjak ljudi, a to je prvi u nizu skupova koji e se u Njemakoj odrati iduih tjedana katolike upe Hanau fra Ivice  Kovaevia, koji je molio molitvu za domovinu i generale, govorio je Nijemac Karl Hafen, lan uprave Meunarodne zajednice za ljudska prava (IGFM) u Frankfurtu. Hafen je istaknuo kako, na alost, pravda nije jednaka za sve. Jadranka Cigelj, zatvorenica srpskoga koncentracijskog logora Omarska, kritike je uputila i svim dosadašnjim hrvatskim politiarima koji nisu znali, a neki nisu ni htjeli (za)štititi interese svoje domovine. Humanist dr. Slobodan Lang pozvao je predsjednika drave i predsjednicu Vlade RH da formiraju savjet uglednih pravnika i preuzmu odgovornost za obranu hrvatskih generala pred Haaškim sudom. Veliki je pljesak dobio od 700-tinjak okupljenih kad je, govorei o nesposobnosti meunarodne zajednice da sprijei ratne zloine i genocid u Srebrenici, kazao je da je “radije kriv kao Hrvat nego neduan kao Nizozemac”.

Preporuujemo link: www.cwc-hsk.de/
Hrvatskog svjetskog Kongresa u Saveznoj Republici Njemakoj (HSKNj).
Kao krovna udruga zalau se za interese Hrvata u Njemakoj, gdje ivi 400.000 osoba s hrvatskim korijenima, ele biti spona izmeu iseljeništva i Domovine, te pomoi u korištenju ogromnog potencijala hrvatskih iseljenika za dobrobit Hrvatske.
Mijo Mari, predsjednik
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!