www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 01 Travanj 2020
 
 
URO BRODARAC, JO JEDAN UTAMNIENI HRVATSKI GENERAL
Nedjelja, 26 Lipanj 2011
Ne prestaje progon hrvatskih branitelja Domovinskog rata što potvruje nedavno uhienje hrvatskih branitelja s podruja Siska, generala ure Brodarca, brigadira Vladimira Milankovia i Drage Bošnjaka pripadnika specijalne policije PU Sisak tijekom 1991. godine.

Kalvarija hrvatskih branitelja se nastavlja, do kada i gdje je tome kraj pitaju se domoljubno osviješteni Hrvati i svi graani koji su dušom i srcem sudjelovali u Domovinskom ratu, u obrani od srboetnike agresije na našu Domovinu.

Tijekom proteklih dana to se poglavito pitaju itelji grada Siska i Banovine, jer dovijeka e pamtiti okrutnost  srboetnikih hordi koje su poinile strašne zloine na prostoru Banovine. Grad Sisak, uz ostale hrvatske Gradove koji su se nalazili na prvoj crti bojišnice pretrpio je strašna razaranja od srboetnikog agresora. Još uvijek su hrvatskoj javnosti, poglavito sisakoj, u sjeanju video zapisi zbjega puanstva s podruja Banovine na pontonskoj skeli u Letovaniu, beivotnih tijela hrvatskih civilnih rtava s podruja Banovine muenih i stradalih od etnikih noeva i sikira dopremljenih na kamionu nakon tog strašnog masakra u Sisaku bolnicu, poara u Sisakoj rafineriji koji je prijetio ekološkoj katastrofi i teško ošteenoj Energani u Sisakoj eljezari nakon topnikog srboetnikog napada, video zapisi grada Siska pod stalnim topnikim i raketnim napadima iz više cijevnih raketnih bacaa srboetnika potpomognutim takozvanom JNA iz kasarne Vasilj Gaeša u Petrinji i iz Donjeg Hrastovca, te topnikim i minobacakim napadima sa bijele stijene iznad Hrastovice, video zapisi brojnih sela na Banovini u plamenu, Viduševac na primjer, video i tonski zapisi prijetnji zloglasnog srboetnikog komandanta Slobodana Tarbuka iteljima grada Siska, iji su tenkovi T-84 neprestano bili u pogonu u Kotar šumi pokraj Mošenice, uz Sunju i Komarevo, legendarne bojišnice na Sisakom podruju, bojišnice koja se prostirala u duini oko 160 km i da dalje ne navodim.

Ipak, moram spomenuti, jer to je prevana injenica i lako provjerljiva - itavo to vrijeme od poetka 1991. godine, odnosno od poetka Domovinskog rata, u gradu Sisku djelovala je peta kolona iji su pripadnici „uredno“ obavještavali komandu takozvane Krajine o situaciji u gradu Sisku. Spomenuti petokolonaši povremeno su snajperskim pucnjavama pokušavali izazvati kaos u Gradu (npr., sluaj na Viktorovcu i na Trgu I Internacionale, Trgu koji je nakon Domovinskog rata preimenovan u Trg Ivana Meštrovia).  

Svemu naprijed navedenom usudio se suprotstaviti uhieni uro Brodarac, Vladimir Milankovi, Drago Bošnjak i mnogi hrvatski dragovoljci, hrvatski branitelji i hrvatski redarstvenici koji su u Sisku branili svoj dom i svoju Domovinu, a mnogi su poloili i ivot na Oltar Domovine. Zbog odvanosti, ljubavi prema hrvatskom narodu i svim graanima koji ljube hrvatsku dravu i spremnosti u obrani Lijepe naše od srboetnikog agresora,  dvadeset godina poslije, uro Brodarac, Vladimir Milankovi i Drago Bošnjak, uhieni su.

injenice koje sam naveo godinama se prešuuju, ni rijei o tome u hrvatskom medijskom prostoru,  a zasigurno tako je bilo i u mnogim hrvatskim gradovima, Karlovcu, Zadru, Osijeku, Vukovaru, Dubrovniku i ostalim gradovima na prvoj crti bojišnice. Šutnja o tome dovela nas je tu gdje jesmo, progon hrvatskih branitelja i uhienja se nastavljaju, cilj svjetske masonerije je izjednaiti rtvu i agresora, stoga se o tome mora progovoriti javno, odmah, jer niti jedan domoljubno osviješteni Hrvat ne moe ostati ravnodušnim na spoznaju da progon hrvatskih branitelja i dalje traje i na tragu te spoznaje pitanje se namee samo po sebi: „Tko je slijedei na redu?“

I na kraju još jedna vana injenica manje poznata hrvatskoj javnosti. Potpisnik ovog teksta posjeduje izvorni primjerak lokalnog sisakog tjednika JEDINSTO tiskanog nadnevka 13. sijenja 1972. godine, Tjednika u kojem na osmoj stranici u rubrici Petrinja - kronika piše, citiram:

SJEDNICA OPINSKE KONFERENCIJE SK,

naslov OSUDA KONTRAREVOLUCIONARNE DJELATNOSTI,

podnaslov
Neprijateljsko djelovanje

Kada je rije o kontrarevolucionarnoj aktivnosti rekao je Lamza - treba istaknuti da je najznaajniji vid djelovanja hrvatskih nacionalista bio izraen kroz rad grupe koju je vodio Joso Vuji, kao i djelovanjem Matice hrvatske. Posebno je okvalificiran, kao neprijateljski akt, odravanje ilegalnog sastanka 18. oujka 1971. godine u Gorama, kojem je prisustvovalo 15 osoba. Meu ostalima, na sastanku su bili Boris Šegota, uro Brodarac, Joso Vuji, Nikola Škrljac i neki drugi graani. (završen citat ulomka teksta)

uro Brodarac - astan borac u Domovinskom ratu i oduvijek hrvatski domoljub,
a danas RTVA dvorskih igara svjetske masonerije.

U Zagrebu, 26. lipnja 2011.
lan Predsjedništva Hrvatskog rtvoslovnog društva
Dragutin Bauman, ing. kem.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!