www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 26 Veljaa 2020
 
 
IVI SVJEDOK HRVATSKE ISTINE
Petak, 08 Srpanj 2011
 
 Prije osamdeset godina se u Bosni rodio don Anto Bakovi, s kojim se kod doma slavljenika, Bukovaka ulica u Zagrebu, okupilo dosta njegove rodbine, prijatelja i suradnika.
Ovaj hrvatski neumorni sveenik, iako narušenoga zdravlja, je vitalnog hrvatsko katolikoga duha koji bi trebao biti uzorom svim katolikim sveenicima i svim Hrvatima. Don Anto Bakovi je u svojim osamdesetim godinama pun zanosa Duha Svetoga hrvatskoga. Svi smo ga pozorno slušali s najveim poštovanjem, što se vidjelo i po onima koji su ga pozdravljali. Na ovo slavlje šestoga srpnja stigao i je dvjestoti broj dobro poznatoga "Naroda" koji bi se trebao zvati "Hrvatski katoliki narod". Davno je bio izišao prvi broj ovoga Bakovieva glasila "Naroda". I sada u ovome dvjestotome broju otisnute su i sve naslovnice minulih brojeva. U ovome broju nalazi se i jedan dio estitki iz Domovine i cijeloga svijeta, kako Antinu roendanu tako i dvjestotome roendanu "Naroda". Stotine lanaka s tisuama imena ostaje zabiljeeno u Bakovievom "Narodu". Samo koliko truda i neprespavanih noi, samo koliko brige za izlaenje novoga broja, jedino uz pomo itatelja. elništvo RH kao i Katolike Crkve u Hrvata, na elu sa HBK ne prua pomo ovome izuzetno svestranom "Narodu". Zašto bar HBK zazire od "Naroda"? Valjda zato što se u ovome mjeseniku nau i poneke politike istine.

Ovaj se "Narod" još nije vidio na portalu Zagrebake, Stepineve Katedrale, iako se dobro zna da je upravo zbog obrane dostojanstva blaenoga Alojzija V. Stepinca ovaj mladi bogoslov i sveenik podnosio tolike zatvorske i sve druge progone, što se naveer, u Bakovievu domu, jasno vidjelo i na prvom predstavljanju dugometranog filma, prvog dijela "Od mlade do zlatne mise". Iako bi se ovaj prvi dio slobodno mogao zvati "ivi svjedok hrvatske istine od 1941. do 1990.", jer cijeli film govori tako vjerno o tome vremenu i ivotu don Ante Bakovia.
Nazoan je bio i glavni reiser ovoga monumentalnoga filma, gospodin Obrad Kosovac. Zahvalnosti nije bilo kraja i junaku ovoga filma kao i njegovom reiseru, kojega bi trebali vidjeti svi Hrvati, kako Domovine tako i cijeloga svijeta, jer su u njemu sadrani ak i koraci Crne legije s Jurom Francetiem i Rafaelom Bobanom u Goradu na Drini. Nema rijei hvale ovome filmu ivoga svjedoka hrvatske istine, don Ante Bakovia. Neka mu je dug ivot sa suvremenicima i vjenost u Hrvatskom narodu! Na kraju su svi nazoni prijatelji dobili na poklon najnovije djelo don Ante Bakovia, knjigu "Drue pope , u ime zakona izlazi iz groba!" 

Mate avar
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!