www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
AKTIVNOSTI SVJETSKOG KONGRESA U NJEMAKOJ
Utorak, 16 Kolovoz 2011
Aktivnosti Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemakoj glede presude ICTY-a generalima Gotovina i Markaa

Poštovane dame i gospodo, 

elimo Vas izvijestiti, da je Hrvatski svjetski kongres u Njemakoj (HSKNj) danas objavio njem. priopenje za javnost, u kojem oštro kritiziramo navode Amnesty International-a (AI) glede kninskog pozdrava Jadranke Kosor generalima Gotovini i Markau. U priopenju pod naslovom "Amnesty International produzena ruka britanske vanjske politike?" odlucno osuujemo tendenciozne, politizirane i groteskne optube AI-a. Navodimo, da je AI u proslošti esto pokazao, da ili nije sposoban ili voljan objektivno komentirati ratove u bivšoj Jugoslaviji, da je pro-srpska pozicija AI-a sve oiglednija, te da se AI u strunim krugovima dovodi u blizinu britanske vanjske politike i britanskim tajnim slubama.

Preporuujemo AI-u, da se pozabavi knjigom "Mir i kazna" od Florence Hartmann, koja je bila šest godina glasnogovornica ICTY-a. Hartmann je otkrila infiltraciju britanske tajne slube u strukture ICTY-a, politizaciju suda i velikog broja djelatnika suda iz zemalja Commonwealtha. Ti pro-srpski krugovi su sistematski radili na tome, da sprijece optuzbu protiv Milosevica. Insajderica Hartmann opisuje i kako je ICTY svjesno prikrivao dokaze za agresiju Srbije na Hrvatsku i BiH, koje bi potvrdile tube za genocid RH i BiH-a, te koje bi prisilile Srbiju za ratnu odstetu dvjema dravama rtvama. Stoga smatramo skepsu Hrvata protiv ovog suda UN-a osnovanim. "Zašto se AI nije pozabavio sa ovim - jednim od najsenzacionalnijim - meunarodnim politikim skandalima, koji gazi nogama ljudska prava stotine tisua zrtava i njihovih obitelji?", pitamo u priopenju.

Optuujemo AI, da se nikad nije pozabavio sa krivicom britanskog polit-establismenta za ratove 90-ih i podrške Miloševiu, koja je koštala ivota stotine tisua bošnjackih i hrvatskih rtava. Isto tako AI šuti glede logora na podruju Srbije za vrijeme rata u Hrvatskoj. Podsjeamo da je AI jos sredinom 1993 god. traio obnovu totalitarne, komunistike Jugoslavije, dok nije htio podrati procesuiranje UDB-aškog terora nad hrvatskim iseljenicima za vrijeme Jugoslavije, koje se provodi u Njemakoj.

Zakljuno, kao nevladina organizacija HSKNj pozivamo AI, da ne bude instrument upitnih interesa, da objektivno razmotri povijesne injenice, te da bude iskreni odvjetnik ljudskih prava u regiji bivše Jugoslavije. Angazman AI-a je sramota za sve idealistike aktiviste ove organizacije, meu kojim je bilo i bivših clanova predsjedništva HSKNja.

----------------------------------------------
Ujedno Vas informiramo, da je HSKNj povodom presude ICTY-a generalima Gotovini i Markacu proslog tjedna uputio svim Veleposlanstvima clanica EU-a u Njemackoj (+ predstavnistvima Bosne i Hercegovine, Rusije, SAD-a, Turske, Vatikana; te Kanzleramt-u, njem. MVP-u, raznim njemackim i medjunarodnim institucijama itd.) dokumentaciju na njemakom i engleskom jeziku, koju Vam u privitku i dostavljamo.
Pismu Veleposlanicima sa kljunim informacijama o povijesnom kontekstu "Oluje" prilozili smo i kronologiju dosadašnjih prosvjednih akcija iseljenih Hrvata diljem svijeta (Melbourne, Berlin, Sydney, dva put New York, Los Angeles, Ottawa, Frankfurt, Stuttgart, München, Bec), te pregled nekoliko medijskih clanaka (Frankfurter Allgemeine Zeitung: ”Mrtvaka sinoda u Hagu”; Washington Times: ”Balkan je pred novim ratom"; Reformatorisch Dagblad: ”Europska samovolja na Balkanu dovodi EU u opasnost") i izjave raznih politikih i sudskih inovnika (Peter Galbraith, Doris Pack, Christian Schwarz-Schilling, Martin Schulz, Wolfgang Schomburg) koji su se kritiki osvrnuli na presudu ICTY-a.
Time elimo senzibilizirati diplomatska predstavništva i druge institucije u Njemakoj glede prosvjednih akcija brojnog hrvatskog iseljeništva po svijetu, upozoriti na prouzroeno nepovjerenje Hrvata u meunarodne institucije i doprinijeti objektivnom stvaranju istinske slike o radu ICTY-a i povijesnom kontekstu agresije na Hrvatsku.
----------------------------------------------
Dopustite, da Vam predstavimo dosadašnje aktivnosti HSKNj-a glede ove nepravende presude:
·         20.04.2011.god., pet dana nakon presude prvi spontani prosvjed smo organizirali u Berlinu pred njemakim MVP-om sa 500-njak prosvjednika. Tom prilikom su dijeljeni letci djelatnicima MVP-a.
·         14.05.2011 slijedio je prosvjed u Frankfurtu sa 700 Hrvata iz regije Rhein-Main. Govornici su bili Karl Hafen (predsjednik "Internationale Gesellschaft für Menschenrechte“), Jadranka Cigelj (odvjetnica, aktivistica za ljudska prava), te dr. Slobodan Lang (bivsi savjetnik predsjednika Tudjmana za humanitarna pitanja).
·         21.05.2011 se okupilo 1000 Hrvata u Stuttgartu. Govornici su bili prof.  Zvonimir Šeparovi (bivši hrvatski ministar vanjskih poslova i ministar pravosua, predsjednik Hrvatskog rtvoslovnog društva), general-bojnik HV-a eljko Glasnovi i Petar Hini (predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart). HTV je u središnjem dnevniku izvještavala o prosvjedu.
·         11.06.2011 na Odeonsplatz u Münchenu se odrao zadnji prosvjed u Njemakoj. Govornici su bili Michaela Koller (novinarka i aktivistica za ljudska prava), prof. Zvonimir Šeparovi, akademik prof. Josip Peari i Marko Miljani (pukovnik HV-a, zapovjednik obrane Škabrnje). HTV je ponovno izvjestavao u glavnom Dnevniku o ovom skupu. Clanovi organizacijskog tima prešli su više od 10.000 km autom i avionom povodom priprema prosvjeda, te smo podijelili 40.000 letaka. Povodom same presude i prosvjeda publicirali smo ukupno osam njemakih i tri hrvatska priopenja za javnost. 

Srdacan pozdrav
Mijo Maric
Hrvatski svjetski kongres u Njemackoj (HSKNj)
predsjednik
Leonhardtstraße 17; 14057 Berlin
Tel: 0049(0)30-3497 3582
Mobil: 0049(0)170-202 74 05
Fax: 0049(0)391-25 88 16 88
Internet: www.cwc-hsk.de
E-mail: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!