www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
18. GODINJICA STRADANJA HRVATA U BUGOJNU
Vijesti
etvrtak, 28 Srpanj 2011
Govor upnika fra Vinka Siaje povodom 18. godišnjice stradanja Hrvata u Bugojnu

Srijeda, 27 Srpanj 2011 23:43

 Što kazati i treba li išta govoriti nakon proitanih imena poginulih i nestalih u Domovinskom ratu? Ona tišina u kojoj su odzvanjala njihova imena snano je govorila! U ovim imenima sadrane su sve strahote koje je ovaj narod doivio, a koje ga i danas ne prestaju pritiskati zbog ala za poginulim te ucviljenim obiteljima, zbog ala za prognanim koji se nisu vratili, zbog ala za nestalim, zbog ala za pravdom, a al za porušenim i neobnovljenim više nije ni vaan. Neka se svi naši alovi sliju u ovu molitvu koju prikazujemo za sve poginule branitelje i civilne rtve rata. Snaga ove rtve koju prikazujemo neka pridigne i ohrabri lanove obitelji poginulih, nestalih branitelja i civilnih rtava: oeve i majke, suprunike i djecu, brau i sestre, kako bi gorke osjeaje koji ih dugo proimaju uspjeli pomiješati s osjeajima nebeske radosti kojima su ve ispunjeni oni koji braniše svoj i naš ivot i dostojanstvo svoga naroda.

Brao i sestre, okupili smo se oko centralnog spomen-obiljeja kria, koji je smjernica našega postojanja i simbol susreta ovjeka s Bogom, simbol susreta ogranienog i vjenog, te simbol susreta smrti i uskrsnua. Sva ta iskustva susreta u punini su doivjeli naši pokojni. Stojimo na svetom tlu gdje poivaju tijela onih koji su ve proslavljeni u Nebu.

Opirnije...
 
TAJNA PILJE KOD SAPINA DOCA
Vijesti
etvrtak, 21 Srpanj 2011
Toni Raa
Speleološko društvo "ŠPILJAR"
Varadinska 53, 21000 Split

http://public.carnet.hr/sd-spiljar/

 
 
PRIJEVOZ ZA SVETU ANU
Vijesti
etvrtak, 21 Srpanj 2011

Poštovani,
organiziram autobus u Knin 26.7. - SVETA ANA hodoaše.
Polazak u 5,30 ujutro, povratak oko 20 sati.

Realizacija ovisi o prijavljenom broju zainteresiranih.
Cijena ovisno o broju prijava, predvidiva od 120 - 150 kn.
Potrebno se javiti najkasnije do sutra - petak 22.7.2011. naveer, moe i na
mob 091 2539 039.
 

Lp Damir Borovak

 
SPOMEN HODOAE POVODOM 70. OBLJETNICE POKOLJA HRVATA HODOASNIKA I UPNIKA DRVARA - 1941. G.
Vijesti
Srijeda, 20 Srpanj 2011
 
URO BRODARAC - RTVA POGLAVLJA 23.
Vijesti
Srijeda, 20 Srpanj 2011
I dok je proteklih tjedana hrvatska politika elita zajedno sa europskim inovnicima pod plavim barjakom sa utim zvjezdicama, uz milosni zvuk Ode radosti, pompozno veliala uspješan završetak pred pristupnih pregovora za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju „sretnu europsku obitelj - obitelj blagostanja“, „obitelj pravednosti“, poglavito u svojim lanicama Irskoj, Islandu, Grkoj, Portugalu, Španjolskoj, Turskoj… jer eto, konano je zakljueno vano poglavlje 23. - poglavlje Pravosue i temeljna prava, istovremeno, teško bolestan hrvatski domoljub, hrvatski general uro Brodarac, preminuo je u osjekom zatvoru kao RTVA poglavlja 23., a njegov suborac u Domovinskom ratu, brigadir Vladimir Milankovi, u istom zatvoru u štrajku je glau i bori se za ivot. 

Nad Siskom i Banovinom hrvatski barjak i crni barjak alovanja za preminulom hrvatskim generalom urom Brodarcem, tišina, tuga i alost, ali i ponos i vjera da je Grad Sisak bio, sada je i bit e dovijeka Grad hrvatskih pobjeda. U lisicama visoko podignute ruke generala ure Brodarca na stepeništu osjekoga suda, vojniki ponosno i uz pobjedniki osmjeh, bio je viteški in koji e dovijeka pamtiti sadašnji i budui hrvatski naraštaj.

Sve se to dogodilo i dogaa se u realnom vremenu uz bešutnost i tiraniju koju diktiraju i provode europski inovnici prema Hrvatskoj kao po scenariju znanstveno fantastinih filmova iz holivudske produkcije filmova o gospodarima Svijeta. Ta strašna spoznaja temelji se na injenici da su europski inovnici (itaj masonerija) odluili da hrvatski general uro Brodarac i njegovi suborci iz Domovinskog rata brigadir Vladimir Milankovi i Drago Bošnjak pripadnik specijalne policije PU Sisak tijekom 1991. godine, budu uhieni i s lisicama na rukama utamnieni, što je hrvatska politika elita sluganski i poslušniki i uinila, dala je nalog za uhienja, ne vodei brigu o injenici da je hrvatski general uro Brodarac bio teško bolestan i u takvom stanju utamnien u zatvorsku eliju, uslijed ega je i preminuo. Ni danas ne brine hrvatsku politiku elitu da je zdravstveno stanje brigadira Vladimira Milankovia svakim danom sve lošije i da mu je ivot ozbiljno ugroen, niti brine za hrvatske generale Antu Gotovinu, Mladena Markaa, Slobodana Praljka, hrvatske vitezove Domovinskog rata utamniene u haaškom kazamatu, ne brine ni za hrvatskog branitelja Veljka Maria koji je još uvijek u beogradskom zatvoru, kao i mnogi hrvatski branitelji koji su utamnieni u hrvatskim zatvorima i u išekivanju su presuda, hrvatsku politiku elitu brine samo jedno, što poniznije dodvoriti se novim gospodarima.  

Neprijeporna je injenica da je preminuli hrvatski general uro Brodarac
RTVA
i o tome se odmah mora izvijestiti Svjetsko rtvoslovno društvo - World Society of Victimology, odnosno o tome i o sustavnom progonu i uhienjima hrvatskih branitelja mora se dati na znanje prof. dr. iur. Marc S. Groenhuijsen, predsjedniku Izvršnog odbora Svjetskog rtvoslovnog društva - President of the Executive Committee World Society of the Victimology. Za hrvatske branitelje ovo stanje išekivanja daljnjih uhienja, a potom i utamnienja, samo zato što su branili svoj dom i svoju Domovinu od srboetnikog agresora, nepodnošljivo je.

Stoga e Hrvatsko rtvoslovno društvo o svemu naprijed navedenom pisano izvijestiti Svjetsko rtvoslovno društvo - WSV, jer konano je došlo vrijeme da Svijet sazna istinu o kalvariji koju doivljavaju hrvatski branitelji, a time i hrvatski narod i svi graani kojima je pri srcu drava Hrvatska.  
Hrvatskom rtvoslovnom društvu to je u ovom asu zasigurno aktivnost prvog prioriteta i o svim daljnjim aktivnostima - izvješu koje e dostaviti Svjetskom rtvoslovnom društvu, hrvatska javnost e biti obaviještena.

Ovim tekstom javno prosvjedujem, jer preminuli hrvatski general uro Brodarac je
RTVA
, a osim toga, prosvjedujem i protiv daljnjeg progona i uhienja hrvatskih branitelja samo zato što europski inovnici pod svaku cijenu ele izjednaiti obrambeni Domovinski rat i srboetniku agresiju.

U Zagrebu, 19. srpnja 2011.
Dragutin Bauman, ing.kem.,
lan Predsjedništva Hrvatskog rtvoslovnog društva
 
USTANICI - IJI, KOJI, KAKVI?
Vijesti
Srijeda, 20 Srpanj 2011
 Poštovani,

nije mi jasno tko je 1941. poubijao Borievljane?

USTANICI
??? iji, koji, kakvi?

Zar se srpske zloince još uvijek bojimo prozvati pravim imenom?

Oni u Srbu se ne boje zvati srbima, antifašistima, komunistima, titovim partizanima, pa i etnicima (ako zatreba) ... a Hrvate nazivati fašistima i ustašama...

Slinu "kompromisnu" plou imamo i na Trgu bana J. Jelaia u Zagrebu, pa zato mladoj generaciji ništa iz povijesti nije jasno.

DBorovak  BORIEVAC

70 GODINA PROGONSTVA

1941 – 2011

Otkrivanje spomen-ploe

Borievac, srijeda, 27. srpnja 2011., 11,30 h

 
HRVATSKIM AKADEMICIMA - Mr. sc. Dragan Hazler, predsjednik
Vijesti
Utorak, 19 Srpanj 2011

Hrvatskim akademicima u Zagrebu i u Hrvatskoj (isto pismo):

Prof. Dr. sc. Zvonimiru Šeparovi - idejnom tvorcu hrvatskih akademskih udruga u dijaspori
Dr. sc. Petru Vui - dopredsjedniku Udruge lanova HAZUD u Zagrebu
Mr. sc. Emilu i - predstojniku Zavoda za umjetnost HAZUD u Zagrebu
Prof. Dr. sc. Anti Lauc, koordinatoru HAZUD-CH i lanova HAZUD-RH,  Osijek –mailom

Poštovana gospodo Hrvatski akademici u Hrvatskoj!
Pozdravljam vas najljepšim hrvatskim i kršanskim pozdravima uz elju za svako dobro!

Ovo pismo upuujem vama etvorici jer ste svaki na svoj nain, iako nedovoljno meusobno udrueni pridonijeli ne samo djelovanju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori sa sjedištem u Baselu, nego ste postali temeljna spona za uspostavu suradnje na polju znanosti i umjetnosti (Darova Bojih!) izmeu iskonske domovine Hrvatske i Hrvatske u dijaspori.

Posebice mi je ast i dunost, dok mi još starost i zdravstveno stanje omoguava obavljati dunost predsjednika HAZUD-a, predstaviti vam u najkraem obliku Hrvatskog akademika, Prof. Dr. sc. Zvonimira Šeparovia, u onoj domeni njegovih zasluga, koje vi manje poznate.

Naš dragi Hrvatski akademik Zvonimir, imenjak najveeg hrvatskog kralja Zvonimira vam je poznat po svome polyhistorskom djelovanju u Hrvatskoj i u svijetu, ali vjerojatno niste znali, da je još u vrijeme crvenog mraka, ondašnji aktivni Prof. Dr. pravnih znanosti Zvonimir Šeparovi prvi pokrenuo osnivanje hrvatskih udruga u dijaspori iz redova znanstvenika, strunjaka i umjetnika, koji su studirali na Hrvatskim sveuilištima naše drage domovine i drave Hrvatske.

Opirnije...
 
PUT U DEN HAAG "HRVATSKE PRAVICE"
Vijesti
Utorak, 19 Srpanj 2011
Prosvjedni skup Udruga u Den Haagu

 Udruga „Hrvatska pravica“ sa svojim predsjednikom gosp. Dobroslavom Šimoviem organizirala je u zajednici sa drugim domoljubnim i duhovnim udrugama prosvjedni skup u Den Haagu kao potporu našim zatoenim generalima – vitezovima Domovinskoga oslobodilakog rata u Republici Hrvatskoj.

lanovi prosvjedne skupine od 45 lanova su starosne dobi izmeu 30 – 80 godina.

Dvadesetosatno putovanje autobusom iz Zagreba za Den Haag s polaskom u 16 sati, dana 17.06.2011. Dolazak u Haag u 12 sati, dana 18.06.2011. je mala rtva za naše vitezove Antu Gotovinu i Mladena Markaa, koji su zemlju Hrvatsku oslobodili od srpskog agresora i uspostavili mir, red i pravni poredak.


Dokrajili su osamdesetogodišnju srpsku tiraniju nad hrvatskim narodom i drugim narodima u bivšim dvjema Jugoslavijama – tamnicama nesrpskih naroda; Karaorevievoj od 1918. – 1941. g. i u Brozovoj od 1945. – 1990. godine.

Mi Hrvati, kao narod u svojoj povijesti nikoga nismo nikada napadali, niti osvajali tue zemlje. esto smo bili optuivani kao genocidan narod od strane velikosrpske propagande, naroito iza II. svjetskog rata kada smo izgubili svoju mladu dravu - Nezavisnu dravu Hrvatsku zahvaljujui konstelaciji zaraenih strana; sila osovine Rim – Berlin – Tokio i Saveza zemalja antihitlerovske koalicije.

Tada je hrvatski narod u svojoj povijesti imao najvee rtve. Gubitci su rasli poevši od Bleiburga i krinog puta koji je vodio od Austrije, preko Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije sve do Skopja u Makedoniji. Htjeli su nas istrijebiti. Tada se nismo mogli braniti na mjestima, gdje se o nama odluivalo i gdje nas se predstavljalo kao sotonski narod.

Za Titov komunistiko boljševiki sustav vladavine bilo je veoma vano poslije II. svjetskog rata, dakle iza 1945. god., da oslabi snagu hrvatskog naroda, iako je Broz i sam bio Hrvat uspostavljajui boljševiki sistem vladavine ugledajui se na svojega ideološkog uitelja Josifa Visioronovia Staljina u Moskvi. Trebalo je u ratu zamišljenoj i stvorenoj novoj Jugoslaviji ponovno uvesti diktaturu. Sve buntovne staviti onkraj brave ako nisu skraeni za glavu.

Prethodno je Josip Broz Tito pri samom završetku II. svj. rata skoro cjelokupnu oruanu silu Nezavisne Drave Hrvatske zarobljenu u Austriji jer se tamo u svibnju mjesecu '45. povukla elei se predati saveznicima – Englezima, Tito je pregovorima s Englezima ishodio da se svi zarobljenici razoruani predaju odnosno vrate u Jugoslaviju. Tada je nastao nezapamen pokolj hrvatskih vojnika. Put je krenuo od Bleiburga mjesta predaje u Austriji, zatim u pravcima preko Maribora, Celja, Varadina, Zagreba, Jasenovca s prelaskom u BiH pa dalje preko Koprivnice, Virovitice, Sl. Broda, Osijeka, Šida, Bele Crkve u Banatu, Beograda sve do Skopja.

Jame, kanali i bunari punili su se nedunim bivšim vojnicima NDH koji su ubijani samo zato što su bili Hrvati. Nije bilo suda i suenja. Odluivali su bolesni umovi politikih komesara i komandanata partizanskih jedinica. Sve to se inilo sa znanjem Josipa Broza Tita da bi se obezglavio hrvatski narod i da komunisti imaju i ine punu vlast u Hrvatskoj.
Nezavisnu Dravu Hrvatsku su proglasili fašistikom tvorevinom iako ona to nije nikada prihvatila i nije to ni bila, a nisu li Tito i partizani bili Staljinova djeca i njegovi poslušnici?

Talijane, nosioce fašistike ideje za II. sv. rata kao osvjedoene neprijatelje Nezavisne Drave Hrvatske, a koji su veoma esto koalirali sa srpskim etnicima, hrvatski domobrani i ustaše su planirali ve 1943. g. protjerati iz okupiranih hrvatskih krajeva. Tako je to bilo za II. svjetskog rata.

Danas kada smo doekali tu svetu slobodu, koju je donijela hrvatska vojska pobijedivši okupatorsku srpsku silu, ne elimo i odbijamobiti optueni od Meunarodne zajednice da smo poinili neke zloine protiv ovjenosti. Mi smo se branili i obranili i nismo ni za stopu prešli na srpski teritorij.

Zato zahtijevamo osloboenje hrvatskih generala Ante Gotovinu i Mladena Markaa, kao i generale Hrvate iz susjedne nam zemlje BiH, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovia, Jadranka Prlia, Valentina oria, Bruna Stojia i Berislava Pušia.

Da nije bilo Franje Tumana i njegovih generala: Gotovine, Markaa, Norca i drugih ne bi bilo danas slobodne Lijepe naše koju slubeno zovemo Republika Hrvatska, ali ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Republika Hrvatska je naoruavala BiH, obuavala vojsku, HVO i Armiju Bosne i Hercegovine, primila na svoj teritorij preko 400.000 Bošnjaka i preko 250.000 Hrvata iz BiH i o njima skrbila kao prognanicima i izbjeglicama.

Da Hrvati i Bošnjaci nisu prigodom srpske agresije na njihovu zemlju izbjegli u Republiku Hrvatsku Srbi i njihovi etnici u uniformama tzv. Jugoslavenske armije sve bi ih pobili, potoci krvi bi tekli, što ne bi pobili i poklali, preveli bi na „veru pradedovsku“. To je bio njihov Memorandumski naum.

To je sprijeila hrvatska vojska, koju je vodio Ante vitez Gotovina, a u kojoj je bio vrhovni zapovjednik
neumrli Franjo Tuman.
Izjalovile su se sve bolesne veliko srpske ideje triju institucija: Srpske pravoslavne crkve, Udruenja knjievnika Srbije i Srpske akademije nauka i umetnosti (SPC, UKS i SANU) „tri latice cveta“ koji bi se trebao zvati velika Srbija da je Slobodan Miloševi odnosno Srbija dobila rat protiv Hrvatske.

Gospodo iz haškog Tribunala ako niste informirani, zar nije Vojno redarstvena akcija Oluja oslobodivši okupirane hrvatske krajeve od srpskog agresora, razbila i srpsku blokadu Bihaa u BiH, grada koji je etiri puta brojniji po stanovnicima od Srebrenice. U Bihau i okolici ivjeli su i danas ivu Bošnjaci i Hrvati, ija sudbina bi bila ista, kao i stanovnicima u Srebrenici, jer je i oko Bihaa Srbima i njihovom povampirenom vojskom zapovijedao delat (krvnik) srpski general Ratko Mladi, koji se danas nalazi tamo (u Haagu od 31. svibnja 2011. g.), gdje je trebao biti prije petnaest godina. Iz taktikih razloga srbijansko rukovodstvo krilo ga je da bi na njemu danas nešto ušiarili. Znali su to sve i arbitri na zapadu. Neka im je na ast.

Gospodine Alphons Orri, zar Vam je Ante vitez Gotovina, pobjednik u pravednom – obrambenom ratu za slobodnu Hrvatsku isti, slian notornom srpskom zloincu, etniku generalu Ratku Mladiu, koji je napravio pokolj u hrvatskom mjestu Škabrnji i kojega je Ante vitez Gotovina pobijedio i protjerao iz Hrvatske drave, a ovaj prešao u Bosnu i Hercegovinu i tamo nastavio initi zloine.

Nisu isti, vjerujem da i Vi gospodine Orri to sada shvaate. Pustite na slobodu hrvatske generale, operite ruke, zavolite istinu, proivite svoj ivot kao savjestan ovjek.

Nije još kasno, prouite malo povijest jugoslavenskih naroda od 1918. – 1990. i vidjet e te od ega su bolovali srpski voe u Beogradu (iluzija o Velikoj Srbiji), i danas je to u mentalnom sklopu ljudi koji vladaju Srbijom.

Još i ovo pitanje gospodine Orri, da li su i gdje iz koje drave pobjednici išli na sud. Pobjednici rtve sukoba, koji su agresora pobijedili i potjerali u njegovu zemlju?

Hrvati su oslobaali svoju zemlju Hrvatsku od srpskog agresora. Gospodine Alphons Orri Vi ne "doprinosite jaanju elemenata za temelje pomirenja svih naroda bivše Jugoslavije i za obnovu trajnog mira u regiji“, kako ste naveli u presudi srpskom viceadmiralu Miodragu Jokiu i presudi i presudili mu 7 godina zatvora.
 Hrvatskim generalima Anti Gotovini presudili ste 24 godine, a Mladenu Markau 18 godina, iako im nije utvrena izravna odgovornost ni za jedno zlodjelo, koje im se stavlja na teret.

Putujui, prethodno prošavši Sloveniju i Austriju, kroz veliku i meni veoma dragu i lijepu zemlju Njemaku, cijelu no sam s prvog sjedala „zurio“ prema brojnim gradovima i naseljima koja smo prolazili, registrirao sam da je kiša padala u šest navrata i to uvijek pravi pljusak.
Novi sadraj pri putovanju tog 17.6.2011. u 21:30 i 22:30: gledali smo film ratnog snimatelja Petra Malbaše – „Vojnik s kamerom“ i s Antom Gotovinom 5.8.1995. na vrhu Plješivice.
Joško Martinovi (+2.6.2010.), prvi je novinar koji je ušao u osloboeni Knin.

Ovaj uradak vrsnog ratnog reportera toplo preporuam HTV-u i njenom ravnatelju gosp. Josipu Popovcu da se u najboljim dnevnim terminima prikae Hrvatima i Hrvaticama. Cijeli ovaj put u Den Haag praen je molitvom i domoljubnim pjesmama u emu su se izuzetno iskazale voditeljice ga ana Marija Boban i ga Anka Sansovi.

 Dolaskom u Den Haag 18.6.2011. u 12 sati i izlaskom iz autobusa osijeke registracije, koji su sigurnim rukama vozili gospoda vozai Vinko Raji (Jajce) i Marko Peri (akovo), zahvalili smo im i sa prostora haškog tribunala (sudišta) uputili se u pedesetak metara najbliu kavanu, da bi se kavom i ajem malo reanimirali od dugog sjedenja i neprespavane noi. Kreemo se uz stalnu pratnju nizozemske policije. Kraj naše skupine prolaze Afrikaneri, Azijati i mještani Den Haaga, najviše je Japanaca, zanima ih tko smo, što smo, vide po našim zastavama i simbolima i prije nego im kaemo da smo Hrvati svi nas podravaju, ak i nizozemski policajci postaju mekši.

Tog 18.6.2011. g. nakon reanimacije u restoranu, razgledao sam okolo, pogled mi se najviše zadrao na tribunalu, toj lijepoj graevini, toj tzv. „kui pravde“, razmišljao sam o arbitrima u njoj, o poštenju njihovu, o nepravdi koja se u njoj ini prema nekim ili nekom.

U mojem razmišljanju prekinuli su me prvo bukom i zujanjem iznad naših glava - grupe od 45 ljudi - jedan nizozemski helikopter, a nakon minut dva i drugi helikopter. Kruili su par minuta nad našom grupom i otišli. Vjerojatno su nas nadzirali.

  Grupno smo otišli na jedan slobodan prostor, predvien za molitve i okupljanje. Na eljeznu ogradu stavili smo prema van da se vidi naše hrvatske zastave i zastavice i slike naših generala uznika. Poeli smo  molitvom, koja je sadravala krunice Blaene Djevice Marije, Svih Svetih i druge  molitve.

Sve se odnosilo da Bog da snagu i mo onima, koji odluuju o sudbini ljudi, da budu pravedni i korektni u donošenju odluka.

Našim uznicima da budu pravi Hrvati, vrsti i postojani i da ne dou ni u kakvo iskušenje, da vjeruju u spas. Molitva je potrajala do predveerja.

 U 19 sati krenuli smo u crkvu sv. Ignacija Lojole. Velika, prelijepa, u neogotikom stilu izgraena crkva prije 115 godina, unutra veoma bogato opremljena. U crkvi sv. Ignacija, kao upnoj crkvi za Haag doekao nas je i srdano pozdravio upnik pastor K. van Haasteren. U meuvremenu upnik nas je upozorio kako se trebamo ponašati u crkvi, ali odmah nas je i ponudio kavom i ajem da se osvjeimo, što smo mi prihvatili sa uenjem i zahvalnošu, jer se kod nas ne nudi unutar crkve ništa za konzumaciju.

Nastavili smo moliti i bdjeti cijelu no za slobodu i sreu naših generala vitezova. Ulazimo u novi datum 19.6.2011. razgledamo unutrašnjost crkve sv. Ignacija, oko 0:15 dolaze nam u posjet Kata ondi-iak iz Roterdama roena u Derventi, i Ilija Lonar iz epa, a ivi u Roterdamu.

Upoznaju nas da je u Roterdam 16.6.2011. stigao poeški biskup mons. Antun Škvorevi u pastoralni posjet nizozemskim Hrvatima, kojih je oko jedanaest tisua u Nizozemskoj.

Poeški biskup mons. Škvorevi 18.6.2011. u popodnevnim satima krizmao je oko 60 Hrvatskih mladia i djevojaka u roterdamskoj katedrali.

U Roterdamu je sjedište hrvatske upe za sve vjernike Hrvate u Nizozemskoj. Voditelj upe je fra Ivica Juriši iz Franjevake provincije Bosne Srebrene. Fra Ivica je stigao takoer iz Roterdama k nama u Den Haag. Pitao sam ga odakle je - odgovorio je da je Tuzlak.

Biskup Škvorevi posjetio je i naše generale u Haagu. Oni znaju i da smo mi iz Zagreba „Hrvatska pravica“ došli u Haag podrati ih u njihovoj vjeri u slobodu.

 Razglednicu Den Haaga naslovio sam na generale Hrvatske vitezove Gotovinu i Markaa, te smo se potpisali i zajedniki zaeljeli im brzi povratak u Domovinu.

U 1:30 19.6.2011. poela je sv. misa za naše generale vitezove, koju je predvodio fra Ivica Juriši uz asistenciju fra Franje Ninia rodom iz Poege.

Poslije mise druili smo se i razgovarali, te su nas domaini informirali kako je njima u Nizozemskoj, a mi, kako je u Hrvatskoj nama. Tu no uoi povratka kui uo sam se telefonski na liniji Roterdam – Den Haag s mojim velikim prijateljem i suradnikom u toku domovinskog rata g. Mariom Filipijem, novinarom, piscem, brigadirom Hrvatske vojske i stopostotnim invalidom Domovinskog rata.

Put od Zagreba do Haaga i nazad u Zagreb bio je veoma naporan ali pouan, koristan i blagoslovljen od svojega poetka do povratka, radi naših generala vitezova u Haagu.

Tekst i fotografije: Mate Gogi
lan Hrvatskog rtvoslovnog društva
 
BURIKOVE MEMORIJALNE UTRKE
Vijesti
Utorak, 19 Srpanj 2011
Udruga dr. Ante Starevi – Tovarnik
32249 Tovarnik, Marinka Petrušia 39   

IZJAVA ZA JAVNOST

 Predsjednica Vlade prihvatila pokroviteljstvo Burikove memorijalne utrke

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske gospoa Jadranka Kosor prihvatila je pokroviteljstvo nad 3. Memorijalnom utrkom Vukovar–Tovarnik “U spomen na vl. Ivana Burika i 663 muenika Crkve u Hrvata” koja se u organizaciji Udruge dr. Ante Starevi, Maraton kluba Hrvatski sokol i Hrvatskog društva logoraša srpskih koncetracijskih logora, odrava 8. listopada 2011. godine na Dan nezavisnosti Republike Hrvatske, to je Dan kada  obiljeavamo i 20. obljetnica muenike smrti veleasnog Ivana Burika.

Divljenje Burikovoj hrabrosti, ljubavi prema Bogu, svojoj Crkvi, svom narodu i domovini, iskazat e na svojstven nain sportaši iz svih krajeva Hrvatske.

Udruga dr. Ante Starevi – Tovarnik
Antun Ivankovi, predsjednik
 
POZIV U BORIEVAC 27. SRPNJA 2011.
Vijesti
Petak, 15 Srpanj 2011
Zajednica povratnika Liko-senjske upanije

Udruga pravnika Vukovar 1991.
i
Udruga Liana upe Borievac, Bjelovar

koje je povezalo nastojanje da se pamti istina o kalvariji upe Borievca 1941. g. imaju ast pozvati Vas
na sveano otkrivanje spomen-ploe u Borievcu u Lici, Opina Donji Lapac, u srijedu, 27. srpnja 2011., u 11,30 h

Spomen-ploa se postavlja na zidu upne crkve Male Gospe u Borievcu, u povodu 70. obljetnica uništenja Borievca i njegove upe, s ciljem uvanja uspomene na dogaaje koji su Borievljane lišili djedovskih posjeda i pretvorili ih u prognanike.

Plou e otkriti Nikola Pavii dopredsjednik Udruge Liana upe Borievac.

Nakon otkrivanja ploe, pod zidovima crkve RBD Marije bit e prikazana sv. Misa u 12 sati, za sve stradale lanove obitelji Ivezi iz Brotnje i upljane upe Borievac.

Predsjednici udruga
Zajednica povratnika Liko-senjske upanije
Frane Vrkljan v.r.

Udruga pravnika Vukovar 1991
Zoran Šangut v.r.

Udruga Borievac
Jadranka Matašin v.r.
 
NA JUNAK GENERAL URO BRODARAC
Vijesti
etvrtak, 14 Srpanj 2011

 

Hrvatsko rtvoslovno društvo - Ilica 36/I/dvorište, 10000 ZAGREB
tel. 01/2980 890  fax 2955 000    MB 01436767    OIB 87523866783
iro raun br. 2390001-1100271239 kod HPB
Devizni raun kod Hrvatske poštanske banke Zagreb 7030-1436767
E-mail : Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
http://www.viktimologija.hr/

Zagreb, 13. srpnja 2011.


SREDSTVIMA PRIOPAVANJA
- SVIMA -

Zagreb, 13. srpnja 2011.

 Naš junak general uro Brodarac bio je jedan od onih kojima je povijest i sudbina namijenila posebno tešku ulogu. Uinio je sve da bi obranio svoj grad, svoj kraj i svoj narod od prokletog neprijatelja. To je naš uro u ratu i miru. A onda mu je oVih dana teško bolesnom zadan smrtni udarac i to je bio nain da nam svima pokae što je ostalo od našeg sna o Hrvatskoj.

On sigurno ne bi volio da zbog toga što se njemu dogodilo padne sjena na hrvatski narod i dravu. Onima koji su skrivili njegovu smrt nee pomoi ona Isusova „Da valja oprostiti, jer nisu znali što ine“.

A oni su znali i zloin poinili. To im Hrvatski narod ne e oprostiti.

Hrvatsko rtvoslovno društvo izraava svoju duboku ogorenost nad ovim zloinom i izraava suut obitelji ure Brodarca i narodu Siska i Banovine.
 

Ostali smo bez još jednom junaka i velikog hrvatskog domoljuba.


Predsjednik
Hrvatskog rtvoslovnog društva
Dr. Zvonimir Šeparovi
098 310 358
 

 
KAD UMIRU BRANITELJI - MILE PRPA
Vijesti
Petak, 15 Srpanj 2011

 Kad umiru branitelji, kao da umire i duh njihove Domovine koju su branili. Svaka njihova neprirodna smrt nestanak je dijela duha Domovine. Svaka njihova nasilna smrt otkidanje je dijela ivoga tijela Domovine uz ljutu bol koju osjea, ako ne cijeli onda  barem veliki dio naroda. Svaka politika ima i lice i pace. Lice je za javnost, za medije, za izbornu promidbu, za uljepšavanje ..! Pace politike je zao duh politiara koji ne izbija iz njihove slatkorjeitosti, ali izbija iz njihovih djela, iz njihovih ina, iz njihovih politikih poteza, iz njihovog skrivenog politikog i neljudskog morala, iz njihovog ega koji je opaki vladar njihovog duha...!

Niti u jednoj društvenoj djelatnosti taj ego nije toliko izopaen kao u politici. Loš politiar politiku smatra i doivljava kao svoju osobnu mo, kao svoj osobni uspjeh, pa zato mora biti nedodirljiv, neupitan u toj moi, suveren u svome politikom društvu njemu lojalnih i poslušnih. I ma što god da napravi u politici eli sve zasluge sebi, i  uvijek sve svoje politike poteze smatra bezgrešnim, pozitivnim i za sebe i za svoju svitu, a poglavito pozitivnim za narod i dravu. On sebe vidi kao vizionara kojemu nitko oko njega nije ravan, on je nezamjenjiv u svojim vlastitim oima. Moe gledati propast sviju oko sebe, ali svoju vlastitu ne moe ni zamisliti.

Opirnije...
 
SRCE HEROJA ZA HRVATSKU GENERALA URE BRODARCA NIJE IZDRALO
Vijesti
etvrtak, 14 Srpanj 2011

Hrvatski pokret za ivot i obitelj
Maksimirska 51/II
10000 Zagreb
Tel/Fax: (01) 2316 014
Mob (dr. avar): 098 389 890
E-mail:
hapok1990@hotmail.com

Zagreb, 13. 7. 2011.

SRCE HEROJA ZA HRVATSKU, HRVATSKOG GENERALA URE BRODARCA, NIJE IZDRALO NEPRAVDU I PONIENJA S LISICAMA NA RUKAMA

Dana 13. srpnja 2011. godine, na blagdan Majke Boje Bistrike, u 8:20 sati, u Osjekoj bolnici, prestalo je kucati, u 68. godini ivota, hrabro srce hrvatskoga generala ure Brodarca, legende obrane Siska i Banovine od strašne srboetnike agresije u Domovinskom ratu.

Kao što znamo, u toj agresiji na tome podruju masakrirano je noevima i sjekirama više od 1.600 civila, meu kojima i 15-ero djece, a protjerano je sve hrvatsko puanstvo iz okupiranih dijelova Sisako-moslavake upanije. Brojna sela su bila u plamenu, a grad Sisak izloen neprekidnom razaranju i stradanju civila. Poginulo je i oko 700 branitelja.

General bojnik uro Brodarac, bivši upan i saborski zastupnik, uhien je, zajedno sa svojim suborcima, visokim asnicima Hrvatske vojske Vladimirom Milankoviem i Dragom Bošnjakom, 21. lipnja 2011. godine, te su sa lisicama na rukama otpremljeni u osjeki zatvor po nalogu upanijskog suda u Osijeku, jedne od filijala Haaškoga suda u nastavku djelovanja u Hrvatskoj, uz upanijske sudove u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Opirnije...
 
APEL ZA HRVATSKE BRANITELJE RTVE
Vijesti
Utorak, 12 Srpanj 2011

n/r HRVATSKO RTVOSLOVNO DRUŠTVO
Predsjednik
Dr. Zvonimir Šeparovi
Profesor emeritus Pravnog fakulteta Sveuilišta u Zagrebu

Dragi i poštovani gospodine profesore Šeparovi,

Nastavno na dosadašnju odlinu suradnju s Novim Sisakim tjednikom, poglavito s gospoom Sonjom Waltl, Glavnom urednicom i gospodinom eljkom Maljevac, Urednikom redakcije, u NSt-u je objavljen moj tekst vezano na nedavno uhienje hrvatskih branitelja ure Brodarca, Vladimira Milankovia i Drage Bošnjaka. Progon i uhienja hrvatskih branitelja se i dalje nastavljaju iz ega je razvidno da su hrvatski branitelji RTVE prljavih  igara svjetske masonerije.
Tome mora doi kraj, stoga na tragu takvog promišljanja, slobodan sam predloiti Vam, da Hrvatsko rtvoslovno društvo uputi
APEL Svjetskom rtvoslovnom društvu - World Society of Victimology na nepodnošljivost situacije u kojoj se nalaze hrvatski dragovljci, hrvatski branitelji i redarstvenici, kojima je jedini krimen što su tijekom Domovinskog rata branili svoj dom i svoju Domovinu od srboetnikog agresora.

 

Vama gospodine Profesore i lanovima Predsjedništva Hrvatskog rtvoslovnog društva šaljem u privitku mail-a PDF 2. stranice NSt-a na kojoj je objavljen moj tekst pod naslovom uro Brodarac, još jedan utamnieni hrvatski general.


Uz izraze osobitog poštovanja, srdano Vas pozdravljam.
 

Dragutin Bauman, ing.kem.
 
OGOLJELA LA ARANOVE JAME!
Vijesti
Ponedjeljak, 11 Srpanj 2011
 Nevjerojatno ali istinito: «Problem u prii o Šaranovoj jami, a na slian nain i u cjelokupnoj paradigmi hrvatskog ivota u šaranovim jamama, jest krajnje jednostavan: Speleološka i druga istraivanja utvrdila su da se u Šaranovoj jami ne nalazi niti jedan ljudski kostur!»

Uz napomenu:
 «Jama i njezino ime navedeni su u gospikim novinama 'Lika sloga' iz 1936., kada je u nju pao mladi Jakov Bubaš. Ime je dobila po nadimku obitelji – Šaranovi. Njezina dubina iznosi 42 m, što su utvrdili seljaci koji su se uetima spustili u nju po tijelo poginuloga» (cit.: speleolog Sreko Boievi).


«S ovom jednostavnom i lako provjerljivom injenicom upoznati su svi zainteresirani, naroito oni koji diu najveu i sve uestaliju javnu dreku oko Šaranove i drugih naznaenih šaranovih jama u Hrvatskoj.» (tako piše 'Hrvatski list', Zadar). Dakako, tu vijest niste mogli nigdje drugo proitati niti uti, ni sluajno vidjeti na 'našoj' yu-telici kao što nigdje niste mogli proitati ni demantij kojim bi se opovrgnula istinitost zapanjujueg otkria…s dna jame!

Ni rijei od šutljivog dravnog odvjetnika Mladena Bajia! 

Je li onda normalno naricati, moliti se, plakati, presuivati, proklinjati, klanjati se nad Šaranovom jamom, netragom išezlim kostima/kosturima navodnog mnoštva, zaklanih ili batom umlaenih pa u jamu baenih, rtava od genocidne ustaške ruke.

Nije li to rigidna 'srbijanska fantazmagorija', jedna od mnogih?

Po 'istoriaru' uri Zatezalu, jeftinom s-lagalicom iz kuhinje srpske propagande, bilo ih je od 40 pa sve do stotinu tisua pobijenih, jasno, Srba-etnikih antifašista, hrvatskih partizana i neizbjenih idova; dr. uro Zatezalo i ne govori o drugim jamama na Velebitu niti ih navodi osim Šaranove!?

Evo što o tome kae speleolog Sreko Boievi:
«Kad sam 1990./91. pripremao svoju knjigu Jame (kao) grobnice, itajui napise dr. . Zatezala, obratio sam mu se s molbom da mi navede barem preostalih 19 jama oko Jadovna, kao i naznaene 102 jame kosturnice za koje je on znao na teritoriju NDH. Odgovor nisam dobio. Nisam dobio niti kakve podatke kad sam došao u Karlovac!», sic!

Nasuprot tome, po Mesiu i Slavku Goldsteinu, sve je jasno 'ko pekmez': to bijaše holokaust, odnosno priuvni Jasenovac na Velebitu!?
A te, virtualne kosti, ukljuivo i kosti Goldsteinova kao i Tadieva dede, tko zna gdje i otkud……'smejaše se, Bog da (im) prosti'!?

Zbog istine (JER ISTINA JEDINA OSLOBAA!, nap. a.) bilo bi jako dobro uru Zatezala, Tadia, Josipovia, Pusiku, Pupavca, Puhovskog, Stipu i Jasena Mesia, banjalukog 'jadu' Bastašia, rabina Luciana ali i vladiku Gerasima smjestiti u jedan iani kavez pa ih vrstim uetom spustiti u jamu-42 metra duboku kako bi se i sami uvjerili da na njenom dnu nema ni kostiju ni kostura… ni Goldsteinova ni Tadieva dede; nema nikoga, nema niega! 

A svakako im ponaosob dati i po jedan lampaš u ruke jer u Šaranovoj jami je mrano jednako kao i u njihovim glavama u kojima još uvijek vlada mrak duboko im imputiranog Titova komunizma!

Usput, nije naodmet znati i ovo: Boris Tadiev deda po imenu Strahinja Kianovi navodno je ubijen upravo u Jadovnom i to 1942.g. (Sl. Dalmacija, 26.lipnja 2010., nap. a.) iako je 'ustaški logor' u Jadovnom prestao s radom, 'rasformiran je' 15. kolovoza 1941.g.

Da  ne zaboravimo, prema uri Zatezalu logor Jadovno (veliine 90x70 m) 'otvoren' je odmah, slijedei dan nakon što su ustaše kroile u Zagreb, 11. travnja 1941.g.!?

Dakako, ako 'kurvini sinovi' budu imali snage priznati ovu istinu o Šaranovoj jami i razotkriti još jednu u nizu etniko-komunistikih lai, rodit' e se u srpskim glavama jedna druga varijanta, jedan drugi srpski mit!

Po prilici ovakav:
'Nakon što je logor 15. kolovoza 1941.g. završio s radom lukavi ustaški koljai su sve leševe iz Šaranove jame, i ostalih nepoznatih jama diljem Velebita, jednostavno pokupili i do zadnje 'koske' prebacili na otok Pag te ih pobacali u more'!

Proitajmo i ovo: «Ovdje sam iz sramote, jada i bijede. Bijesa što je mentalitet rulje koja je to izvodila još iv. Ustaški koljaki mentalitet još stoluje u(mom!) hrvatskom narodu i to mogu vikati s nebodera-
pazite sad ovo-'na zagrebakom Trgu Republike'!?

A ovdje su mu korijeni (koljakog mentaliteta, nap. a.). I zbog toga stiem (dali iz Beograda?, nap. a.), da se pridruim ostacima  ovog pobijenog naroda», pred praznom Šaranovom jamom drei poput amerikog Indijanca 'sin hrvatske ORJUNE', Igor Mandi a njegov plameni govor prenose s neskrivenim zadovoljstvom matine mu novine, srpske 'Novosti' iz Zagreba plaene od hrvatskih poreskih obveznika!

Upravo tako, poput Indijanaca s divljeg Zapada klanjaju se takvi 'mandii' i danas pred obnovljenim uroenikim totemom u znak duša virtualnih osoba ija tijela ili kosti netragom nestadoše a nad potpuno praznom jamom još se usuuju opominjati hrvatski narod da ne zaboravi svoj koljaki, nikad zatomljeni genocidni mentalitet; srbijanska propaganda Goebbels-a dostojna!

I za kraj: Zemni ostaci 200 ranjenika zvjerski pobijenih na Ovari, iako od etnika skriveni slojem zemlje, otkriveni su ve 1996.g., uredno su ekshumirani, forenziki obraeni i poimenino identificirani; bilo je to pet godina nakon pokolja!

Navodni zemni ostaci leševa baenih u Šaranovu i ine velebitske jame tijekom dugih 45 godina komunizma nikome nisu bili interesantni pa stoga nikad nisu ni bili ekshumirani, a kamoli identificirani, ali jednostavno zato jer ih nije ni bilo osim u bolesnoj mašti mrzitelja hrvatskog naroda.

Barem ne u najrazvikanijoj od svih velebitskih jama, u Šaranovoj.

Uistinu, lai su to pred kojima pamet zastaje ali im se naš, pravdoljubivi predsjednik svejedno klanja, ponizno i licemjerno!

damir kalafati

 
POSJET SREDINJEM GROBLJU U GRAZU U REPUBLICI AUSTRIJI
Vijesti
Nedjelja, 10 Srpanj 2011
 „Danas 10. srpnja 2011., naša hrvatska heroina Margaret Grahovac Siegrist, u pratnji suprunika gospoe Anelke i gospodina Ante Belje i eljka Tomaševia, pohodila je grob svoje majke Katarine Grahovac ro. Egendorfer i seke Slavice na središnjem groblju u Grazu u Republici Austriji.

Margaretina majka Katarina imala je u vrijeme preminua tek 24 godine ivota, a sekica Slavica tek nepunih godinu dana ivota. Majka Katarina umrla je u prognanikom logoru u Grazu pokraj današnjih „Belgier Kasserne“ („belgijske vojarne“), u teškim mukama od bolesti tifusa, od koje bolesti je oboljela nakon što se u muci i patnji Hrvatskog krinog puta 1945., u silnoj svojoj ei napila vode iz zdenca, a tek je potom, kada je poeljela ugrabiti vode i za svoju djecu, vidjela da su u zdencu ve bili ljudski leševi od kojih je voda ve bila nezdrava. Jednogodišnja seka Slavica je nedugo potom preminula u istom logoru.

Margareta je na Hrvatskom krinom putu izgubila i svog oca Franju Grahovca, a zajedno s preivjelim desetogodišnjim ujakom Dragom i bakom Marijom Egendorfer, imala je sreu nakon svih patnji i ivotnih gubitaka, iz prognaikog logora u Austriji, dobiti mogunost odlaska u Sjedinjenim Amerikim Dravama gdje i danas ivi.
 

Zbog znanog nam neprijateljskog odnosa srpskih vlastodraca bivše drave Jugoslavije - tamnice hrvatskog naroda prema hrvatskom narodu u cjelini, a posebno prema malobrojnim Hrvatima i/ili njihovim potomcima koji su milošu Bojom uope uspjeli preivjeti mueniki zbjeg Hrvata iz Domovine i sva hrvatska kasnija kriopua, na kojima su bili najbarbarskije mueni i ubijani, Margaret Grahovac Siegrist pohodi evo svoju i našu Domovinu Hrvatsku, tek trei puta od njoj muenike 1945. godine.

U povratku iz Graza prema Zagrebu posjetili smo dvorac Trakošan, iji je sklad ljepote arhitekture i okolne prirode, razveselio i našu dragu Margaretu!“
 

Napisao: eljko Tomaševi
 
MARGARET GRAHOVAC SIEGRIST PONOVNO U HRVATSKOJ
Vijesti
Subota, 09 Srpanj 2011

Pleso - Velika Gorica

08. srpnja 2011. godine (petak) u 22:45 na aerodromu Pleso doekali smo spisateljicu Margert Grahovac Siegrist. Autorica je knjige "Koliko je daleko do nikada" - u kojemu opisuje svoj Hrvatski "krini put" tada kao petogodišnje djevojice od Sladojevaca i Podravske Slatine do Amerike 1949. - 1955. i 1991. - 1995. g.

Pokušat emo pratiti put i sva dogaanja koja e obiljeiti ovaj njen trei posjet Hrvatskoj.

10. srpnja 2011. s gosp. Beljom i gosp. Tomaševiem kreu put Graza u Austriju,  gdje joj je davnih godina na krinom putu trajno obiljeen ivot i ivot njene obitelji.Domovino, sjeaš li se mene?
Godine su prošle, pamtim samo sjene
Kad nas je borba i daljina rastavila,
Ali nisam tebe, majko, u slobodi ostavila.
K tebi srce vue, ja bih tamo došla.
Pamtiš li me, draga zemljo,
iako sam mala u svijet pošla?
Postelja mi puna suza, srce prepuno rana,
duša moja s tobom zakopana.

Dobro nam došla draga Margaret!

Administrator portala:
Jadranka Lui 
 
REGIONALNE VELETRNICE BENKOVAC - NEZAKONITI OTKAZI
Vijesti
Petak, 08 Srpanj 2011
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUNICA BENKOVAC

PRIOPENJE ZA JAVNOST


REGIONALNE VELETRNICE BENKOVAC - NEZAKONITI OTKAZI

DANA 7. SRPNJA 2011. GODINE  RADNICI REGIONALNE VELETRNICE BENKOVAC  OBRATILI SU SE STRANCI HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA, PODRUNICI BENKOVAC U VEZI NEZAKONITIH OTKAZA U NAVEDENOM PODUZEU.

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI NJIHOV DOPIS - ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA RADNIKA U VELETRNICI BENKOVAC.

Poslano:
1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u

U Benkovcu, 7. srpnja 2011. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUNICA BENKOVAC

Goran Nimac
Ante Starevia br.2., 23420 Benkovac
Benkovac, 01.07.2011. godine

Regionalna veletrnica Benkovac d.d.
n/r direktora Draena Lokin

ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA RADNIKA

Ja, odnosno Goran Nimac, dipl. iur., dana 01.07 2011.g. primio sam Odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu, a isti dan podnosim ovaj zahtjev u kojem se elim oitovati i ukazati na nepravilnosti i nezakonitosti koje su rezultirale donošenju predmetne Odluke.

Jednako tako elim radi zaštite svojih prava upozoriti i upoznati  predstavnika poslodavca, odnosno direktora, sa svim moguim posljedicama nezakonitog otkaza koje su propisane kaznenim i drugim vaeim zakonima RH.

Prije svega iz obrazloenja predmetne Odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu nedvojbeno proizlazi da mi je direktor dao otkaz iz razloga što sam poslao dopis Vladi RH, t.j. predsjednici Vlade, dravnoj tajnici, u kojem isti tvrdi da sam iznosio krive stavove protiv njega, da sam ga oklevetao i lano optuio. Nadalje se tvrdi da sam bez odobrenja direktora koristio slubeni peat, te da sam 24.06.2011.g. u 13,30 odbio se odazvati direktoru jer sam napustio Društvo.


U svoju obranu pod punom odgovornošu ovim putem iznosim argumente, dokaze i injenice kako slijedi:
Opirnije...
 
IVI SVJEDOK HRVATSKE ISTINE
Vijesti
Petak, 08 Srpanj 2011
 
 Prije osamdeset godina se u Bosni rodio don Anto Bakovi, s kojim se kod doma slavljenika, Bukovaka ulica u Zagrebu, okupilo dosta njegove rodbine, prijatelja i suradnika.
Ovaj hrvatski neumorni sveenik, iako narušenoga zdravlja, je vitalnog hrvatsko katolikoga duha koji bi trebao biti uzorom svim katolikim sveenicima i svim Hrvatima. Don Anto Bakovi je u svojim osamdesetim godinama pun zanosa Duha Svetoga hrvatskoga. Svi smo ga pozorno slušali s najveim poštovanjem, što se vidjelo i po onima koji su ga pozdravljali. Na ovo slavlje šestoga srpnja stigao i je dvjestoti broj dobro poznatoga "Naroda" koji bi se trebao zvati "Hrvatski katoliki narod". Davno je bio izišao prvi broj ovoga Bakovieva glasila "Naroda". I sada u ovome dvjestotome broju otisnute su i sve naslovnice minulih brojeva. U ovome broju nalazi se i jedan dio estitki iz Domovine i cijeloga svijeta, kako Antinu roendanu tako i dvjestotome roendanu "Naroda". Stotine lanaka s tisuama imena ostaje zabiljeeno u Bakovievom "Narodu". Samo koliko truda i neprespavanih noi, samo koliko brige za izlaenje novoga broja, jedino uz pomo itatelja. elništvo RH kao i Katolike Crkve u Hrvata, na elu sa HBK ne prua pomo ovome izuzetno svestranom "Narodu". Zašto bar HBK zazire od "Naroda"? Valjda zato što se u ovome mjeseniku nau i poneke politike istine.

Ovaj se "Narod" još nije vidio na portalu Zagrebake, Stepineve Katedrale, iako se dobro zna da je upravo zbog obrane dostojanstva blaenoga Alojzija V. Stepinca ovaj mladi bogoslov i sveenik podnosio tolike zatvorske i sve druge progone, što se naveer, u Bakovievu domu, jasno vidjelo i na prvom predstavljanju dugometranog filma, prvog dijela "Od mlade do zlatne mise". Iako bi se ovaj prvi dio slobodno mogao zvati "ivi svjedok hrvatske istine od 1941. do 1990.", jer cijeli film govori tako vjerno o tome vremenu i ivotu don Ante Bakovia.
Nazoan je bio i glavni reiser ovoga monumentalnoga filma, gospodin Obrad Kosovac. Zahvalnosti nije bilo kraja i junaku ovoga filma kao i njegovom reiseru, kojega bi trebali vidjeti svi Hrvati, kako Domovine tako i cijeloga svijeta, jer su u njemu sadrani ak i koraci Crne legije s Jurom Francetiem i Rafaelom Bobanom u Goradu na Drini. Nema rijei hvale ovome filmu ivoga svjedoka hrvatske istine, don Ante Bakovia. Neka mu je dug ivot sa suvremenicima i vjenost u Hrvatskom narodu! Na kraju su svi nazoni prijatelji dobili na poklon najnovije djelo don Ante Bakovia, knjigu "Drue pope , u ime zakona izlazi iz groba!" 

Mate avar
 
HRVATSKA POVIJESNA ISTINA I ODGAJANJE MLADEI - PROF. ANTE VUKASOVI
Vijesti
Srijeda, 06 Srpanj 2011
HRVATSKA POVIJESNA ISTINA I ODGAJANJE MLADEI

 Mukotrpna povijest hrvatskoga naroda prepuna je stradanja,
rtava i muenika. Branili su Hrvati svoju lijepu i dragu domovinu od brojnih osvajaa, tlaitelja i porobljivaa. Ginuli su za nju u bojevima s Avarima, Francima, Bizantom, Mleanima i drugima. Branili su je senjski uskoci, neretvanski i omiški gusari. Svekoliki hrvatski narod se nadnaravnom snagom, politikim sredstvima, umnim sposobnostima i na bojnom polju suprotstavljao nasrtajima germanizacije, maarizacije i, poglavito, brutalne srbizacije. Morila su nas genocidna uništavanja u domovini, a za tue interese hrvatski sinovi su ginuli na bojišnicama širom Europe. Hrvatska je, neosporno, zemlja muenika i rtava.

POVIJEST RTVAMA POSVEENA

Razdoblje mukotrpne povijesti hrvatskoga naroda nastupilo je nakon gubitka dravne samostalnosti: poraza hrvatske vojske i pogibije posljednjeg hrvatskoga kralja narodne krvi Petra Svaia na gori Gvozd (danas Petrova gora) 1097. i stupanja hrvatskoga kraljevstva u personalnu uniju s Maarima, Pacta Conventa 1102. Maari su, kao vodea nacija u Ugarskom Kraljevstvu, svrhovito i sustavno nastojali ograniiti prava hrvatskoga naroda i kraljevstva, prisvajati hrvatska nacionalna podruja, Hrvatima nametnuti maarski jezik, vlast, interese. Vodila se politika borba za hrvatska prava i odranje kraljevstva. Još vee jade, nacionalnu tragediju i uništavanje hrvatskoga puanstva donijela je najezda Turaka.

Turske navale i osvajanja svele su Hrvatsku na ostatke ostataka negda, u doba narodnih vladara, monoga hrvatskog kraljevstva. Hrvatska i Hrvati našli su se na braniku Europe od Turaka. Bili su „antemurale christianitatis" - predzie kršanstva i masovno su ginuli za vjeru („krst asni“) i domovinu („slobodu zlatnu“). Turci su genocidno uništavali Hrvate katolike i njihove sveenike. Poubijali su na desetke i stotine franjevaca, na stotine, tisue i desetke tisua Hrvata koji su branili svoje domove, naselja, tvrave i one koji su se zatekli u osvojenim mjestima. Muili su ih, odsijecali im glave, nabijali na kolac, odvodili u ropstvo - jednako ene i muškarce, staro i nejako.
Opirnije...
 
Vie...
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 781 - 910 od 1223
 
Top! Top!