www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > Naslovnica
etvrtak, 09 Srpanj 2020
 
 
Naslovnica
PRAVA MANJINA??? ZASTRAUJUE
Subota, 07 Prosinac 2013
PRAVA MANJINA???

Divlji prosvjedi u Argentini:
Kad nisu uspjeli katedralu, zapalili lutku pape Franje
U upadu u katedralu sprijeio ih ivi zid oko 1.500 mladih katolika.

Autor: PolitikaPlus

Na Stari kontinent sa zakašnjenjem dolaze detaljnija izvješa iz Argentine, gdje su se 23-25 studenog odravali divlji prosvjedi ljeviarskih i feministikih organizacija. Poprište naješih dogaanja bio je grad San Juan de Cuyo, u kojem su, prema navodima katolikih medija, oko 7.000 prosvjednika pokušali upasti u katedralu Svetog Ivana Krstitelja (San Juan Bautista)  uzvikujui parole 'Spalimo crkve" i razne divlje psovke.

U tome ih je sprijeio ivi zid oko 1.500 mladih katolika koji su divljanju parirali ispreplitanjem ruku i kontinuiranim izgovaranjem molitvi, emu svjedoe i snimke objavljene na Youtubeu.

SVAKAKO POGLEDATI VIDEO SNIMKE – ZASTRAŠUJUE !!!
http://www.politikaplus.com/novost/92657/divlji-prosvjedi-u-argentini-kad-nisu-uspjeli-katedralu-zapalili-lutku-pape-franje

Nakon što nisu uspjeli prodrijeti u katedralu, na jednom mjestu zapalili su veliku lutku pape Franje, svojeg sunarodnjaka.

Prema navodima katolikih medija, radilo se o 'satanistikom napadu" antikršanske svjetske revolucije.

Ista katedrala i još neke druge spominjana je nekoliko dana ranije kad su 'sinkretistiki biskupi', kako se navodi u medijima, izdali dozvolu da se o njoj odri misa za rtve Kristalne noi, što je izazvalo nezadovoljstvo nekih katolikih udruga zbog upotrebe crkava u 'svjetovne svrhe'.
 
VICE VUKOJEVI: "ASNA OBITELJ" VESNE PUSI
Petak, 06 Prosinac 2013

 Grga Budislav Anelinovi, brat djeda Vesne Pusi, naredio je gušenje pobune hrvatskih vojnika 5. prosinca 1918. u Zagrebu. Oni su se bili pobunili protiv odluke Narodnoga vijea „da s danom 2. prosinca itav naš narod slovensko-hrvatsko-srpski tvori jedinstvenu dravu pod regencijom njegova kraljevskoga visoanstva 'prijestolonasljednika Aleksandra Karaorevia". Pobunjenim vojnicima pridruio se velik broj Zagrepana na Trgu bana Jelaia te su zajedniki uzvikivali; „Dolje srpska dinastija. Dolje kralj Petar! Dolje srpski militanzam'" Tadašnji šef policije u Zagrebu Grga Budislav Anelinovi naredio je da se na pobunjenike otvori vatra.

Ubijeno je devet vojnika i etiri civila te ranjeno deset vojnika i sedam civila. Kad su ga neki hrvatski zastupnici u beogradskoj Skupštini optuili zbog tog zloina, Grga Budislav Anelinovi 26. travnja 1921. ovako je objasnio svoj postupak: "Gospodo, ja sam po svojoj dunosti smatrao da trebam prvi da ponem, smatrao sam da je to moja dunost i ja se tim krvavim rukama, koje mi predbacuju gospoda od Hrvata, ponosim".

Za svoga djeda Danka Anelinovia Vesna Pusi tvrdi da je bio „poznati hrvatski pjesnik". Ja to nisam osporavao niti se namjeravam baviti njegovim pjesnikim opusom. To prepuštam knjievnim kritiarima. Mene zanima politika djelatnost Danka Anelinovia tijekom Drugog svjetskog rata, a o njoj se moe dosta toga saznati iz „Zbornika dokumenata „Narodnooslobodilake borbe u Dalmaciji" (Split 1982.). Tamo se na više mjesta spominje ime Danka Anelinovia kao bliskoga suradnika etnikoga vojvode Ilije Trifunovia Biranina, kojega je osobno Draa Mihailovi imenovao komandantom svih etnikih snaga u Lici, Dalmaciji, Hercegovini i Zapadnoj Bosni, odnosno na podruju talijanske okupacijske zone u NDH. Biranin je, dakle, djelovao pod zaštitom talijanskih okupatora i imao je sjedište u Splitu (Solinska cesta 56). U navedenom zborniku takoer se govori o „Splitskom kvartetu“: Danko Anelinovi, poznati orjunaši Milohni i Šegvi i talijanska kvestora".

Opirnije...
 
GROZD: PRIOPENJE ZA JAVNOST
Srijeda, 04 Prosinac 2013PRIOPENJE ZA JAVNOST – NAKON REFERENDUMA O BRAKU
Kamo ide hrvatsko društvo?
srijeda, 4. prosinca 2013.

Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD zahvaljuje svima koji su na nedjeljnom referendumu glasali "za" i tako stali u zaštitu braka i obitelji.

Ovim referendumom nismo samo zaštitili definiciju braka i time osujetili namjere onih koji ustanovu braka ele relativizirati i omalovaiti. Ovim smo referendumom pokazali da se hrvatsko društvo razvija u smjeru opeljudskih svevremenskih vrijednosti i da se veinu hrvatskog puanstva ne moe na tom putu izmanipulirati nikakvim medijskim i politikim spinovima i pritiscima.

Vjerujemo da je samo pitanje vremena kad e i oni graani koji su na referendumu glasali "protiv" shvatiti da mi koji smo podrali inicijativu za zaštitu braka kao zajednice muškarca i ene poštujemo svaku ljudsku osobu, ukljuujui svakako i one homoseksualne orijentacije, i njihovo ljudsko dostojanstvo. No, ne prihvaamo ignoriranje mišljenja Europskog suda za ljudska prava koji je rekao da ne postoji pravo na homoseksualni brak. elja dva homoseksualca da sklope brak nije ujedno i njihovo pravo, obzirom da brak, kao idealno mjesto za raanje i odgoj djece, ima svoj antropološki smisao i društveno znaenje koje se u zajednici dvije osobe istog spola prirodno ne moe ostvariti.

Danas nam vladajua koalicija, pojedini "strunjaci" i dobar dio medija ele sugerirati da bi Hrvatska trebala prihvatiti homoseksualnu ideologiju kao navodno jedini dobar, moderan, napredan i razvijen put razvoja društva. No, hrvatski narod nije zaboravio da su nam upravo tim rijeima nametali i komunistiku ideologiju. I tada su mnoga društva otišla u krivom smjeru. Hrvatski su birai u nedjelju jasno pokazali da ne ele da se Hrvatska razvija u tom smjeru.

Na ovom referendumu se "za" brak izjasnilo jednako toliko graana koliko ih je glasovalo za cjelokupnu Kukuriku koaliciju na prošlim parlamentarnim izborima. Sve to pokazuje da se hrvatsko društvo pozitivno razvija u skladu s opeljudskim vrijednostima koje su temelj obiteljskog, ali i gospodarskog razvoja Hrvatske.

Oekujemo od Vlade RH da poštuje tu volju naroda u svim svojim buduim potezima, od najavljenog donošenja Zakona o ivotnom partnerstvu do promjene koncepta zdravstvenog odgoja. Svako ustrajanje u ignoriranju volje veine koja se jasno oitovala na prošlo nedjeljnom referendumu, neodrivo je u demokratskom društvu i prije ili kasnije e biti kanjeno.

Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD
Kontakt telefon: 098-9622171

 
TO IM TO ZNAI: HRVATSKA ODLUILA KAO NEKADA!
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013I opet izrugivanje hrvatskoj zastavi...  na indexu.hr
Što e rei na to neovisni hrvatski mediji...

 

 
PREPORUUJEMO SA STRANICA HAKAVE
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013

http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/nenad-piskac/16453-tuzna-i-besmislena-protukampanja-dozivjela-je-povijesni-poraz.html

Nenad PiskaNenad Piskac karikatura 02

Brisani prostor

Tuna i besmislena protukampanja doivjela je povijesni poraz

Nedjelja, 01 prosinca 2013 21:00
eljka Marki

Tuna i besmislena protukampanja doivjela je povijesni poraz

Prepisujem bilješke iz svojega blokia zabiljeene na dan povijesnoga referenduma: Tuan i besmislen Milanovi. Praktinih posljedica ne e biti – Josipovi. Suvišan, ne samo nepotreban, Leko. Ako pobjedi zdrav razum, još uvijek je pred nama veliki poso – Pusika". Ma, fukaš prepisivanje...

Vladin servis je pronašao opijum za narod

Dodajem bilješkama: Poraz je doivio i servis aktualne vlasti. Taj se servis sveo u zadnjih nekoliko dana na mantru o tome kako je dr. eljka Marki opijum za narod. Vau, vau, vau.

Besmislena vlast sada prijeti kako veina više ne e odluivati. Znai da e odluivati manjina. A tamo gdje manjina odluuje na djelu je fašizam, nacizam, komunizam ili titoizam. Za koju e se inaicu odluiti tuna i besmislena, neuspješna i gubitnika monolitna proraunska brigada na proraunskoj pipi.

Tko je opijum nemam pojma. Ali, znam tko je narod, što je neposredna demokracija i emu ovaj referendum.

Opravdana uskrata akreditacije nije cenzura

Evo jedne priice iz iskustva: Došla mi doma jedna osoba, ima tome dosta godinica. Ponudim je piem i posjednem za stol. Zapoela je pria o hrvatskoj politici. Gost mi je zauzeo rigidno stajalište izgraeno na uzletištu (platformi) detumanizacije. Pokušavam argumentima i dokumentima braniti pokojnog Predsjednika. Iz biblioteke upam knjige, povijesne fakte. Gost je na to još eši i uz psovke me uvjerava da je crno zapravo bijelo. Lijepo sam ga otpratio do izlaznih vrata, oduzeo sam mu akreditaciju tako da više ne moe izvještavati iz mojega doma. Otad više ne dolazi, a i detumanizacija je u meuvremenu izdahnula povijesnom haaškom presudom od prije godinu dana. Moj gost je bio toliko pametan da me nije tuio za „cenzuru".

Vladin servis nije bio toliko mudar kao moj uhodar. Udruenim snagama je zagraktao – cenzura – kad im je U ime obitelji uskratila akreditacije obrazloivši uskratu opravdanim argumentima vidljivim iz zrakoplova. Što je cenzura – vidjeti u bilo koji ozbiljniji rjenik. Onda se ulo da je ugroena „sloboda medija", to je isto kao da bi me moj tihohoa optuio da sam mu ProitaniUskratiti gostoprimstvo velikom broju medija koji su zapravo ušli u protukampanju a ne izvještavali o njoj, izazvalo je u taboru vladina servisa, pravi šok. Jer proitani su. Zauvijek. No, neka plate porez prije negoli odu u ropotarnicuuskratio slobodu kretanja, zato što sam mu zabranio da mi dolazi doma i potom okolo širi lai o meni i onome što sam govorio.

Uskratiti gostoprimstvo velikom broju medija koji su zapravo ušli u protukampanju a ne izvještavali o njoj, izazvalo je u taboru vladina servisa, pravi šok. Jer proitani su. Zauvijek. No, neka plate porez prije negoli odu u ropotarnicu.

Protuinicijativni nedostatak argumenata

Kad sve te popratne kulise razmaknemo, moramo se pitati koji su argumenti poraene protuinicijative. Kad bi ih bilo, rekli bi ih. Ali, nema ih. Ne smiju naime rei kakve su posljedice nastale u dravama koje su izjednaile naravni brak s nenaravnim. Kad bi bilo samo jedne pozitivne posljedice, vladina protuinicijativa i njezin servis, insistirali bi na njoj.

Dinamo i Hajduk, BBB i Torcida

BBB i Torcida ujedinili se u Maksimiru na dan povijesnoga referenduma! E, kako e sad kompartijski servis graditi podjelu Hrvata na sjever i jug. Dinamo i Hajduk na nogometnom terenu e i dalje biti ljuti protivnici. I tako treba biti. Ali navijake strasti više se ne bi smjele koristiti protiv opega dobra i kao sredstvo podjele hrvatskoga naroda.

BBB i Torcida ovako su bili jedinstveni jedino uoi velikosrpske agresije. Govori li nam to išta?

Poruke s oltara

Vladin servis smetaju i „poruke s oltara". Poruke iz Vlade, Sabora i Pantovaka ih ne smetaju. Poruke s oltara e, kau, negativno odjeknutiije i koje poruke?Vladin servis smetaju i „poruke s oltara". Poruke iz Vlade, Sabora i Pantovaka ih ne smetaju. Poruke s oltara e, kau, negativno odjeknuti u zapadnoj demokraciji. Poruke iz Vlade, Sabora i Pantovaka negativno e odjeknuti u svakoj normalnoj demokratskoj dravi u zapadnoj demokraciji. Poruke iz Vlade, Sabora i Pantovaka negativno e odjeknuti u svakoj normalnoj demokratskoj dravi.

Festival demokracije odjeknut e svijetom

1. prosinca je doista bio pravi festival demokracije, odigran po pravilima „politikih elita" prema kojima se Hrvatska „vratila kui", tj. u EU. Koji narodni referendum nije festival demokracije? Imam odgovor!

Vladi i vladinom servisu festival demokracije bio bi kad bi se na referendumu izjednaio brak muškarca i ene s ostalim moguim i nemoguim kombinacijama, ne samo homoseksualnim. A, to se, nadam se za mojega ivota u Hrvatskoj ne e dogoditi, osim diktaturom liberalnog fašizma, a i za to imamo lijeka, zar ne? Ipak je Hrvatska antifašistika drava. Uskoro e biti i antikomunistika. Sad to još nije.

Hrvatski festival demokracije odjeknut e slobodnim svijetom kao prvorazredna vijest, nekima i putokaz. Dobih i prve estitke iz inozemstva!

Stoer prikupio potpise za novi referendum

Pozdravljam napore Stoera za Vukovar, premda je referendumsko pitanje premekano. Naime, na okupiranom podruju (RSK) irilica u osloboenoj Hrvatskoj nema što raditi dok Srbija ne plati ratnu odštetu. Cijelo bivše okupirano podruje treba proglasiti podrujem od posebnog pijeteta.

Ipak, potpisah i tu inicijativu. A, ujem da je i moja kap pridonijela da Stoer prikupi dovoljan broj potpisa za novi referendum, za novi festival demokracije.

Prvi rezultat referenduma

U 19,55 prvi rezultati neslubeni referenduma, više od 25 posto podataka je obraeno. ZA je veselih i smislenih 63,82 posto. Koliko je protiv, više nije bitno.

 
ODBIJENE POJEDINE AKREDITACIJE!
Nedjelja, 01 Prosinac 2013

Tportalovi novinari koji su poslali zahtjev za akreditaciju dobili su u subotu naveer email kojim udruga U ime obitelji odbija dati akreditaciju. U pismu stoji da su 'naalost prisiljeni uskratiti akreditaciju'.

'Vaš je portal sustavno dezinformirao graane o graanskoj inicijativi "U ime obitelji", naslove iji sadraj nije odgovarao istini te na taj nain oteao biraima da donesu informiranu odluku o referendumskom pitanju. Takoer, kao dio ureivake politike, Vaš je portal sustavno vrijeao, iznosio neistine (klevetao) i netono prikazivao izjave, postupke ili namjere predstavnika graanske inicijative "U ime obitelji", stoji u pismu a dalje se objašnjava kako je  akreditacije 'graanska inicijativa uskratila na inzistiranje brojnih volontera'.

Akreditacije nisu dobili portali Index.hr, Net.hr, T-portal te sva izdanja EPH grupe i Novi list 'jer su krajnje neprofesionalno izvješivali o referendumu, sustavno vrijeali sve graane koji ele glasati ZA brak kao zajednicu ene i muškarca, krivotvorili informacije o graanskoj inicijativi, proizvodili i širili govor mrnje te krivotvorenjem stvarnosti i zastrašivanjem graana sluili aktualnoj vlasti, suavajui prostor graanske slobode i demokracije'. Na koncu, U ime obitelji ne dozvoljavaju ni Hrvatskoj radio televiziji javljanje iz stoera kao ni izvješivanje s lica mjesta.

'Pretvorivši se u servis aktualne vlasti HRT je zanemario svoju obavezu da "kvalitetnim, vjerodostojnim i raznolikim informativnim programom nastoji pomoi ljudima, informirati ih i educirati da razumiju društvene dogaaje koji utjeu na njihov ivot, poticati i razvijati ope društvene vrijednosti, posebno demokraciju, toleranciju i nacionalni identitet', stoji u odbijenici upuenoj HRT-u.


 
POTPORA 80 ORGANIZACIJA ZA LJUDSKA PRAVA HRVATSKIM ZASTUPNICIMA U EUROPSKOM PARLAMENTU
Petak, 29 Studeni 2013

Hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu:

Potpora 80 organizacija za ljudska prava ustavotvornom referendumu u Hrvatskoj

Dragi zastupnici Republike Hrvatske u Europskom parlamentu,

u nedjelju, 1. prosinca, graani vaše zemlje bit e pozvani da se na referendumu izjasne o pitanju hoe li brak biti „ivotna zajednica ene i muškarca''.

Mi, nie potpisani, predstavnici 80 organizacija za ljudska prava iz cijele Europe i šire, pozdravljamo referendum kao nastojanje da se ouva i uvrsti najosnovnije ustanove ljudske civilizacije: brak i naravnu obitelj.

S obzirom na to da EU nije nadlena za definiranje braka, elimo vas ohrabriti da ostanete uz svoje sugraane i poduprete ih na svaki mogui nain kao njihovi slubeni predstavnici u Europskom parlamentu. Referendum je potpuno sukladan s hrvatskim pravom i pravom EU.

Vrlo je velika zauzetost na razini cijeloga naroda u korist institucije tradicionalnoga braka; to ne predstavlja nikakav in diskriminacije, kao što neki sugeriraju. Naprotiv, to je odraz razumijevanja koje ljudi imaju da brak ne moe biti ništa drugo, nego zajednica muškarca i ene te da je to temeljno dobro društva u cjelini.

Prihvaanje ovakvoga razumijevanja braka ne oduzima niija prava. Ono jednostavno uva i štiti najbolji i najpotrebniji okvir za raanje djece i za podizanje i formaciju buduih naraštaja.
Sadraj referenduma 1. prosinca ima vrsto uporište u meunarodnom pravu. On odraava kako zrelost hrvatskoga naroda, tako i zrelost same demokracije u Hrvatskoj jer istinski tei zajednikom dobru – ne samo jednoga dijela društva, nego svih graana i zemlje u cjelini.

Mi, predstavnici organizacija za ljudska prava iz cijele Europe i šire, vrsto podupiremo Hrvatsku u ovom referendumu. I estitamo vam što imate graane koji su javno angairani i koji aktivno participiraju u demokraciji vaše zemlje.

S poštovanjem,

Sophia Kuby, Executive Director
European Dignity Watch, Brussels, Belgium
Rue Limauge 14, 1050 Brussels Phone: +32 477 57 00 46
Email: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript  
(Contact on behalf of the signatories)
Antoine Renard, President
European Federation of Catholic Family Associations, Brussels, Belgium
Daniel Wisniewski, Director
World Youth Alliance, Brussels, Belgium
Hedwig von Beverfoerde, Board member
Initiative Familienschutz, Germany
Anne Giraud, President
Femina Europa, France
Aleksander Stpkowski, President
Ordo Iuris Institute for Legal Culture, Poland
Ben Harnwell, Founder
Dignitatis Humanae Institute, Rome, Italy
Peter Cameron Smith, Chief Administrative Officer to the UN for IRLF
The International Right to Life Federation
Johannes de Jong, Board Member
European Christian Political Foundation, Netherlands
Luca Volontè, President
Novae Terrae Foundation, Italy
Delphine Michard, European Delegate
Comité Protestant évangélique pour la Dignité Humaine, Brussels, Belgium
Edmund P. Adamus, Director
Marriage&Family Life Archdiocese of Westminster, United Kingdom
Tomasz Sieniow, President
The Rule of Law Institute, Poland
David Freeman Prentis, President
Liga pár páru eské republiky, o.s., Czech Republic
Ieva Berzina, Chair of the Board
Latvian Identity Support Association, Latvia
Leonor Tamayo, Head of International Area
Profesionales por la Ética, Spain
Pavel Kutina, Member of Elders Council
Úhelný Kamen, Czech Republic
Carlos Eduardo Schaffer
Österreichische Gesellschaft zum Schutz von Tradition, Familie und Privateigentum, Austria
Lina Galgatāviūte, Member of the board
Kristīgo juristu asociācija (Cristian Lawyer association), Latvia
Ignacio Arsuaga, President
HazteOir.org, Spain
Guido van Beusekom, General Manager and Board Member
European Christian Political Movement, Netherlands
Alvaro Zulueta, Executive Director
CitizenGo, Spain
Sharon Slater, President
Family Watch International, USA
Radim Uchá, President
Hnutí Pro ivot Czech Republic
Gádor Joya, President
Drecho a Vivir, Spain
David Manly, Director
Family & Life Ireland
Austin Ruse, President
Catholic Family and Human Rights Institute, New York, USA
Mechthild Löhr, President
Christdemokraten für das Leben, Germany
Kateina Ucháová, President
Res Claritatis, Czeck Republic
Christine de Marcellus Vollmer, Presidente
Alianza Latinoamericana para la Familia
James
P. Kelly, III, President
Solidarity Center for Law and Justice, P.C., USA

Igor Vovk, Director
Zavod iskreni.net, Slovenia
Roger Kiska, Senior Legal Counsel
Alliance Defending Freedom, Austria
Michael van der Mast, General Counsil
Schreeuw om Leven / Cry for Life, Netherlands
Isilda Pegado, Presient
Federação portuguesa pela Vida, Portugal
Inês Avelar Santos, President
Vida universitária, Portugal
Pavel Parfentiev, Presient
For Family Rights NGO, Russia
Maria Tatiana Jaroszynska, President
Fundacja Ruchu ku Cywilizacji Milosci im. St. Pruszynskiego, Poland
Jana Jamborová, Secretary General
New Women for Europe, Brussels, Belgium
Antonio Pinheiro Torres, President
Juntos pela Vida, Portugal
Alexey Komov, Presient
Family and Demography Foundation, Russia
Raul Sanchez, Secretary General
European Large Families Confederation (ELFAC), Spain
Ruslan Tkachenko, President
Moscow City Parent's Committee, Russia
Marija Marolt, Director
Zavod Boji otroci, Slovenia
Dr. Ing. Marie Oujezdska, Director
National centre for family- Czech republic
Mariusz Dzierawski, Member of Foundation Council
Fundacja Pro - prawo do ycia , Poland
Anna Zdort, Board Member
Stowarzyszenie Rodzin im. b Mamy Róy, Poland
Pawe Woliski, President
Fundacja Mamy i Taty , Poland
Elisabeth Montfort, President
Nouveau Féminisme Européen, France
Krystyna Kalagasidis, President
Catholic Families Association of Legnicka Diocese, Poland
Dr. Ulrich und Maria Wolff
Institut der Schönstattfamilien, Germany, Austria, Switzerland
Tomasz Elbanowski and Karolina Elbanowska
Stowarzyszenie i Fundacja Rzecznik Praw Rodziców , Poland
Magorzata Lusar, President
Stowarzyszenie Gos Rodziców, Poland
Marcela Dobešová, President
Fórum ivota, Slovakia
Gustavo Berton, President
Movimiento Embrión Humano, Spain
Mila Todorovic, President
Centre for Reproducitve Ethics PRO BABY, Belgrade, Serbia
Jesús Herrera, President
Voto Católico, Colombia
Cornel Barbut, Vice-President
Association of Catholic Families "Vladimir Ghika", Romania
Dieter Endres, Founder
Family Life Mission, Germany
Mihaela Djorgova, Vice Chairman & Executive Director
Association Society and Values, Bulgaria
Toma Bruaitė, Executive Director
Free Society Institute, Lithuania
Paul Moynan, President
Hope Alive, Belgium
Rainhard Kloucek, Secretary General
Paneuropa Movement, Austria
Amparo Medina Guerrera, Coordinadora
Red Vida y Familia, Ecuador
Nuno von Amann de Campos, President
ACMedia – Associação Portuguesa de Consumidores dos Media, Portugal CNAF – Confederação Nacional das Associações de Família, Portugal
Fernando Ribeiro e Castro, President
President of apfn - portuguese large families association, Portugal
Norberto Dominguez, President
Impulso Joven, Spain
Vjaeslavs Kotigovs, Member of the board
Family Foundation Latvia
Alexandra de Skinner-Klée, President
Asociación La Familia Importa, Guatemala
Carmen Croxatto, President
Red por la Vida y la Familia, Chile
Karina Ordoñez, President
Instituto de Política Familiar, Chile
Steven W. Mosher, President
Population Research Institute, USA
Carlos Polo, President
IDEAS para América Latina, Perú
Jesús Magaña, President
Unidos por la Vida, Colombia
Miguel Hazim R., President
Movimiento de Accion Cristiana, Dominican Republic
Arvids Ulme, Chairman
The Environmental Protection Club of Latvia
Julia Regina de Cardenal, President
Fundación Sí a la Vida, El Salvador
Jorge Nicolás Lafferriere, Director
Centro de Bioetica, Persona y Familia, Argentina
Irene de Alfaro, President
Enlace, Guatemala

 
KONFERENCIJA ZA MEDIJE U UDRUZI SPECIJALNIH JEDINICA POLICIJE
Petak, 29 Studeni 2013

U Zagrebu, 28. studenoga 2013.

SVIMA -
Konferencija za medije – poziv

Poštovana/i

Koordinacijsko operativni tim RH (KOT) te Organizacijski odbor za prikupljanje potpisa referenduma VUKOVAR - NE IRILICI, poziva Vas na medijsku konferenciju, 29.11.2013. (petak), u Zagrebu, u prostorima Udruge specijalnih jedinica policije, Trg rtava fašizma 1, Zagreb.
Poetak je u
11:00 sati.

Koordinacijsko –operativni tim RHOrganizacijski odbor referenduma VUKOVAR - NE IRILICIKontakt: Snjeana Patko - 098 463 436
 
PREDSTAVLJANJE NAJNOVIJE KNJIGE JOSIPA JUREVIA U SPLITU
etvrtak, 28 Studeni 2013

ast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas i Vaše prijatelje
na predstavljanje najnovije knjige

Josipa Jurevia
"SLUAJ PERKOVI: SPAŠAVANJE ZLOINAKE BUDUNOSTI"

O knjizi e govoriti:
JOSIP JOVI, novinar i publicist,
Msgr. dr. DRAGO ŠIMUNDA, teolog, knjievnik i prevoditelj
&
Prof. dr. sc. JOSIP JUREVI, auktor knjige

Voditelj programa: PETAR VULI
Radujemo se Vašem dolasku...
u Veliku dvoranu Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu,
Zrinsko-Frankopanska 19;
 
u etvrtak, dne 28. studenog 2013. u 18.30 sati.

Organizator:
HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI u Dijaspori
Basel – Schweitz
Povjerenstvo za Junu Hrvatsku

Više o knjizi - poveznice:
http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/103758-video-foto-slucaj-perkovic-spasavanje-zlocinacke-buducnosti.html
http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/89968-tudmanov-kostur-iz-ormara-slucaj-perkovic.html

 
OTVORENO PISMO JADRANKI KOSOR
Srijeda, 27 Studeni 2013
Poštovana gospoo Kosor,
obraamo Vam se vezano uz Vašu izjavu koju ste dali „Jutarnjem listu“ od 25. studenog 2013.g, kojom podupirete svoje razloge protivljenju referendumu o braku te ste se pridruili opoj shizofreniji. U jednom dijelu navodite: „ esto se u raspravama uje da je obitelj zajednica muškarca, ene i djece. Time se diskreditiraju brojne obitelji, poput onih udovica Domovinskog rata.“

Gospoo Kosor, Vaše je pravo izraziti svoja osobna uvjerenja, no nemate pravo obitelji udovica Domovinskog rata spominjati u kontekstu diskriminiranosti niti ih dovoditi u bilo kakvu vezu s onima za ija se prava zalaete. Mi smo nebrojeno puta dokazale da same znamo braniti svoja prava, kao i dostojanstvo naših poginulih supruga. Stoga zahtijevamo od Vas javnu ispriku zbog ovakve manipulacije našim obiteljima.

Istina je da su naša djeca odrastala bez oeva ali roena su u heteroseksulanim, jedinim Bogom priznatim brakovima i plod su ljubavi muškarca i ene. Biti udovica hrvatskog branitelja nama je ponos jer su naši supruzi svoje ivote asno poloili u temelje ove drave, i ma kako teško je bilo podizati djecu bez oca, odgajale smo ih s ljubavlju i ponosom.

Stvarati bilo kakvu poveznicu izmeu obitelji s jednim roditeljem, bilo da se radi o udovcima ili rastavljenim roditeljima i obitelji koju bi prema Vašim zamislima zasnovali istospolni partneri krajnje je neukusno i za nas uvredljivo. Veina samohranih roditelja, a pogotovo udovice, nisu birali svoju situaciju samohranih roditelja i ne misle da je to nešto što se treba štititi niti na emu treba inzistirati. Prirodno je i normalno da bi im naravno bilo drae da to nisu, da imaju itavu obitelj. Samohrane roditelje i udovice treba zaštititi u situaciji u kojoj su se našli. Gospoo Kosor, imali ste nebrojene prilike zaštiti samohrane majke, nas udovice i djecu poginulih hrvatskih branitelja, u vrijeme kada se obnašali dunosti ministrice branitelja i premijerke Vlade. Meutim, u to vrijeme su nam se sve više smanjivala prava. Najvea pogreška koja je uinjena je da su obitelji poginulih i nestalih stavljeni u kategoriju povlaštenih i privilegiranih. Vrlo nas rijetko spominjete, pa vas stoga molimo da to ne inite niti sada, kada pomou nas pokušavate diskreditirati vrijednosti za koje se mi zalaemo. Zar je mogue da ste u uvjerenju kako time dokazujete da vam je naša dobrobit vana?

Brak je zajednica muškarca i ene i neovisno o tome da li e brani partneri ivjeti zajedno do duboke starosti u srei i ljubavi ili e ih ivot na neki nain rastaviti, jedini je ispravan temelj za stvaranje obitelji. Vaše igre rijeima kako bi u Ustavu trebalo stajati da je brak doivotna zajednica ene i muškarca i sline insinuacije kojima izrugujete referendumsko pitanje, doista su smiješne jer nikome ne pada na pamet Ustavom regulirati ivotne okolnosti, a niti tijek sudbine bilo kojeg ovjeka. Na to se nikakvom zakonskom regulativom ne moe utjecati. Sve što se eli je zaštiti obitelj kao temeljnu jezgru svakog, pa i hrvatskog društva, barem bi Vama to trebalo biti kristalno jasno jer ste pravnica.

Naši voljeni su svoje ivote dali za tri svetosti koje bi trebale biti vodilja svakom hrvatskom ovjeku koji kada to shvati, nikada više nee pogriješiti u izboru politiara koji e ih zastupati. Tako su pogriješili i u Vašem sluaju. A svetosti koje sam spomenula su obitelj, dom i vjera, ako ste to zaboravili gospoo Kosor. Na temelju obeanja zaštite tih vrednota, Vi i Vaša donedavna stranka dobili ste povjerenje graana.

Zagreb,26.11.2013. Za UUHBDR Grada Zagreba i Zgb. upanija
Rozalija Bartoli, predsjednica
 
PODRKA REFERENDUMU
Srijeda, 27 Studeni 2013
HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA
“KRALJ TOMISLAV”

PRIOPENJE
o podršci Referendumu kojeg je pokrenula Udruga – U ime obitelji

Hrvatska akademska zajednica “Kralj Tomislav” vrsto stoji na tradicionalnom kršanskom i prirodnom  stajalištu da je brak samo i jedino - zajednica ivota muškarca i ene. Sve druge devijacije (istospolne zajednice i sl.) ne mogu biti u istoj ravni u kojoj se nalazi prirodni i Bojoj naravi usuglašen brak dvoje osoba razliitog  spola. Kao kršanski i katoliki narod još u sedmom stoljeu primitkom kršanstva opredijelili smo se za brak kao - Sakrament. Kad bismo prihvatili pod pojmom braka i istospolne ivotne zajednice i sl. time bismo oduzeli u braku karakter sv. sakramenta enidbe.

Stoga pozivamo graane RH da u što veem broju iziu na birališta i da daju glas “ZA” tj. da je brak samo ivotna zajednica muškarca i ene.

Ovom podrškom niti u najmanjoj mjeri ne elimo uskratiti bilo kakva prava istospolnim i slinim ivotnim zajednicama, za koje smatramo da se njihova prava trebaju regulirati posve posebnim zakonom koji nee zadirati u svetost braka kao kršanskog sakramenta.

Zagreb, 26. studenog 2013

Za Hrvatsku akademsku zajednicu “Kralj Tomislav”
Predsjednik
dr. sc. Petar Vui
 
MICHAEL SWIFT: IZ PROGLASA HOMOSEKSUALACA
Srijeda, 27 Studeni 2013
Iz Proglasa homoseksualaca: Obiteljska zajednica biti e ukinuta, sodomizirat emo vaše sinove, dršite hetero svinje!

(Engleski izvornik i izvor nalaze se ispod)

Iz ovoga teksta poznaje savršeno jasno o emu se zapravo radi na globalnoj sceni. Homoseksualci su to sami objavili: Proglas koji zauujuom preciznošu najavljuje strahote koje su se do sada u velikoj mjeri ostvarile.
Proglas je prvi puta objavljen u bostonskom tjedniku Gay Community News 15.-21. veljae 1987. Ovo je cijeli prijevod, a dolje je izvornik na engleskom i poveznica na njega.

Michael Swift: REVOLUCIONARNI ISTOSPOLNI LJUBAVNIK

'Sodomizirat emo vaše sinove, simbole vaše nemone muškosti, vaših plitkih snova i prostakih lai. Zavest emo ih u vašim školama, u vašim akim domovima, u vašim gimnazijama, u vašim garderobama, u vašim sportskim arenama, na vašim seminarima, grupama mladih, toaletima kino dvorana, u vojnim barakama, na odmorištima za kamione, u svim vašim muškim klubovima, u vašim parlamentima, gdjegod da su muškarci sa muškarcima zajedno. Vaši e sinovi postati naše sluge i izvršavati e naše zapovijedi.

Vi ene vapite za slobodom. Kaete da više niste zadovoljne sa muškarcima, da vas ine nesretnima. Onda emo mi, poznavatelji muškog lica, muškog tijela, uzeti vaše muškarce od vas. Mi emo ih zabaviti, poduiti, zagrliti ih kada plau. Vi ene kaete da elite ivjeti jedna s drugom umjesto sa muškarcima. Onda idite i budite zajedno. Mi emo vašim muškarcima pruiti uitke kakve nikada nisu upoznali, jer smo i mi prije svega muškarci, a samo muškarac zna kako uistinu zadovoljiti drugog muškarca; samo muškarac moe razumjeti dubinu i osjeaje uma i tijela drugog muškarca. 
Opirnije...
 
PROMOCIJA NOVE KNJIGE DAMIRA BOROVAKA U UTORAK 26.11.2013. ZAGREBU
Nedjelja, 24 Studeni 2013

U utorak 26. studenog u 19,00 sati
Dvorana “Vijenac” NPI, Zagreb, Kaptol 29a
 
POZIV NA JAVNI PROSVJED MARAL TITO PRED GRADSKOM SKUPTINOM
Nedjelja, 24 Studeni 2013
Graanska inicijativa za Hrvatsku bez totalitaristike simbolike Krug za Trg poziva Vas na javni prosvjed „Maršal Tito pred Gradskom skupštinom.

lanovi Odbora za imenovanje ulica i trgova Gradske skupštine Grada Zagreba veinom glasova su na sjednici 12. studenoga 2013. odbili prijedlog Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, HSP-a Ante Starevi i BUZ-a da pitanje preimenovanja Trga maršala Tita bude stavljeno na dnevni red skupštinske sjednice 28. studenoga 2013. Stranke ljevice, jednako kao i Lista Milana Bandia, cijene Tita. Javnim prosvjedom u vrijeme odravanja sjednice Gradske skupštine upozorit emo zastupnike da i nadalje energino zahtijevamo da se ime jugoslavenskog komunistikog diktatora i zloinca Tita ukloni.

Doimo: u etvrtak 28. studenoga 2013.g. u 10 sati na Gornji grad pred Staru gradsku vijenicu – Ulica sv. irila i Metoda 5.


Koordinacijski odbor Kruga za trg: Ante Beljo, Goran Blaekovi, mr. sc. Zdravka Buši, Ana Lovri, Cika Mikoli, Jasna Paveli-Jureško, ura Puškaš, Maja Runje, Ivanica Sekula, Radovan Slade Šilovi, , Eduard Spahi, Maja Šovagovi, Smiljana Šunde, mr. sc. Zorka Zane i dr. sc. eljka Znidari. Tel.: 01/ 4668-137 i 091/ 9578-969.

Fotografija: Arhiva HD
 
I STVORI BOG MUKO I ENSKO...
Nedjelja, 24 Studeni 2013
I stvori Bog muško i ensko u biljnom svijetu, u ivotinjskom svijetu, u svijetu ovjeka i usaglasi njihova muška i enska tijela da bi mogla zajedno funkcionirati u stvaranju novog ivota. U oivljavanju nove biljke, u oivljavanju novog ivotinjskog bia, u oivljavanju novog ovjeka.

Danas se tzv. gender  ideologija koja agresivno pretendira biti i postati novi moral,  pita – što je to brak?! I nudi kakav bi brak trebao biti u odnosu na dosadašnji.

Ali mi znamo da je brak  zajednica ljubavi izmeu dva zrela  ljudska bia – muško i ensko. Brak daje najljepši plod na svijetu, a to su – djeica. Svako stablo, pa i ono ljudsko, po Bojem nauku - prepoznat ete po plodovima. Plod braka su djeica, a plod istospolnog „braka“ je jalovost, da ne kaem i po kršanskom nauku – smrtni grijeh.
Opirnije...
 
U OSIJEKU PREDSTAVLJENA KNJIGA ZRIN 70 GODINA POSLIJE KOMUNISTIKOG GENOCIDA
Subota, 23 Studeni 2013
Biskup Koši: Mi moramo obnoviti Zrin - vjersku svetinju hrvatskog naroda! 

OSIJEK/DRENJE - U dvorani kapucinskoga samostana sv. Jakova u Osijeku 19. studenog, poslije veernje mise, je predstavljena je knjiga publicista Damira Borovaka "Zrin – 70 godina poslije komunistikog genocida ili zloinaki „antifašizam“ protiv hrvatskog puanstva". Rije je o desetoj Borovakovoj knjizi, a drugoj knjizi povijesnih dokumenata i svjedoanstava o zloinu, koji se dogodio 1943. povijesnom mjestu Zrin i njegovim stanovnicima, objavljenoj u izdanju Hrvatskog martirologija Sisake biskupije.„Zrin je mjesto posebnog pijeteta: što je prije 22 godine za Hrvata postao Vukovar, to je prije 70 godina postao Zrin. I u jednom i drugom mjestu Hrvati su doivjeli srpsku agresiju i genocid, velika stradanja, masovna ubojstva, muenja, zarobljavanja, progon, razranja i crkvi i škola i hrvatskih domova“, podsjetio je sisaki biskup mons. dr. Vlado Koši, kazavši kako je razlika izmeu Vukovara – simbola hrvatskoga stradanja u Domovinskom ratu, Petrinje, Dubrovnika, Zadra, Škabrnje, Gospia, Slunja, Karlovca, Gline, Kostajnice, Pakraca, Iloka, Osijeka i Siska u tome što se potonji obnavljaju i mjesta su obitavanja, dok je Zrin prazan, iako su „Zrin, kao i Vukovar, simboli našeg nacionalnog stradanja i nacionalnog ponosa“.

„Mi moramo obnoviti Zrin, posebno mjesto hrvatskog martirologija, mjesto stradanja, vjersku svetinju hrvatskog naroda. injenica je da je u Zrinu uništen i svaki trag katolike Crkve koja je okupljala naš hrvatski narod stoljeima“, poruio je biskup Koši pojasnivši kako se na mjestu srušene upne crkve Našaša sv. Kria slave godišnje mise koje predvode biskupi (Josip Mrzljak, Valentin Pozai, Vlado Koši) , kazavši da promišlja pozvati i biskupe akovako-osjeke nadbiskupije da se za Zrin uje i upozna s njegovim znaenjem. No, prvobitna je, kae Koši, nakana obnoviti tu crkvu, vratiti joj sakralni katoliki karakter. Stoga je  prihod od prodaje knjige (sto kuna) te drugi materijali vezani uz Zrin namijenjeni su poticanju na obnovu crkve. „Zahvaljujem svima vama koji imate hrabrosti ne samo govoriti nego i svjedoiti istinu. Istina nije lagana, ali je potrebna, ona jedina oslobaa, kako je to lijepo rekao naš Gospodin: Iistina e vas osloboditi“, zakljuio je Koši. Knjigu o Zrinu predstavio je ravnatelj Zaklade za gradnju upne crkve Našaša svetog Kria u Zrinu mons. Marko Cvitkuši, kancelar Sisake biskupije, istaknuvši vrijednost povijesnih dokumenata, meu kojima je popis ubijenih sa 291 rtvom, i autentinih svjedoanstava dvoje preivjele djece Stjepana Petanjka i Andrije Feketia. Autor Damir Borovak pribliio je tragediju prikazivanjem povijesnih fotografija te sa odranih komemoracija u Zrinu poslije Domovinskoga rata proteklih godina, pokazavši da su otkopani temelji crkve otkrili posmrtne ostatke rtava koje su partizani smaknuli 9. rujna 1943. godine. „U Zrinu „antifašizam“ otvoreno lae u oi jer se tu radi o genocidu i nema tragova antifašizmu nego zloinu. Dokument o spaljivanju Zrina povezuje zloin s Vladimirom Bakariem“, meu ostalim kazao je Borovak dokumentirajui reeno prikupljenom pisanom i fotografskom dokumentacijom, ovjerenim izjavama preivjelih, te je pozvao svjedoke neka mu se jave istinom „iz prve ruke“ kao što se nedavno zbilo poslije teksta o Zrinu objavljenoga u Glasu Koncila. Knjigu otvara „Pismo iz Zrina u Udbinu“ koje je 2008. potpisao fra Ivica Petanjak, ofmcap, potomak prognanika iz Zrina. Osjeko je predstavljanje dokumenta vremena organiziralo, uz Sisaku biskupiju i kapucinski samostan u Osijeku, Društvo prijatelja Zrina uz vodstvo Zrinjanina Pavla Petanjka, a brojne nazone je pozdravio gvardijan kapucinskoga samostana u Osijeku fra Miljenko Vrabec te sa pjevanjem hrvatskih pjesama klapa Zrinski uz ravnanje Jureta Jurkovia. Knjiga je 20. studenog predstavljena i u Drenju gdje ive potomci preivjelih Zrinjana, a naveer je sluena sveta misa.
 Tekst i fotografije: Nevenka Špoljari
 
HRVATSKI SVJETSKI KONGRES (HSK) JAVNA IZJAVA
Subota, 23 Studeni 2013
NEPOTREBNA HAJKA I NEPRAVEDNA KAZNA ZA JOEA ŠIMUNIA

Prigodom hajke i kazne hrvatskom reprezentativcu Joeu Šimuniu, roenom i odgojenom meu  3,5-4 milijuna Hrvata i njihovih potomaka u izvadomovinstvu te zbog slinih povremenih nesporazuma, a nakon sabiranja reakcija s raznih strana u HSK, smatramo da je nepotrebna ta hajka na njega i nepravedna izreena mu kazna. Sama policija je izjavila da nema kaznenog djela,  upanijski sud u Zagrebu je 2009. u presudi rekao isto za isti pozdrav, naglasivši  da je to starohrvatski pozdrav, a tisue nogometnih fanova u domovini uzvikuju ga redovito u više varijacija, zasigurno više simboliki citirajui Zrinskoga i njegov „U boj, u boj…“ i „Za dom, za dom…“ , nego koga drugoga. Uostalom, pa neemo valja morati brijati brkove, zato što su dvojica najveih zlotvora u povijesti, Staljin i Hitler, sami izrazito nosili brkove!

Mi u HSK, jednako kao i ljudi u hrvatskom izvandomovinstvu, u ogromnoj veini taj pozdrav Za dom spremni! shvaamo i osjeamo upravo onako kako ga je sam Joe Šimuni pojasnio, a zajedno s njime odluno se ograujemo od svake pomisli i namjere koja ukljuuje bilo kakvu mrnju, nasilje, rasizam i sline zle pojave. Ta nijedan dio našega naroda nije tako kozmopolitski usmjeren i prijateljski povezan s tolikim narodima diljem svijeta kao mi izvan domovine. Uostalom, da su Joe i publika na Maksimiru htjeli na bilo koji nain uzvikom uvrijediti naše drage Islanane, uzviknuli bi im nešto drugo na njima razumljivom jeziku.

Pripominjemo, da ovo nije prvi put da u slinim stvarima nije sve stavljeno na svoje mjesto u našem narodu i dravi te svako malo nešto se slino pojavi. udili smo se na samom poetku 90-tih prošloga stoljea kad je, primjerice, dizana hajka na hrvatski grb i na novanicu kunu. Kao da hrvatski grb nije stoljeima jedan od naješih simbola hrvatske dravnosti i kao da prva poetna polja, bijela ili crvena, nisu oba od starina bila u uporabi! Kao da novana jedinica kuna nije u Europi u opticaju od 8. stoljea, a u srednjovjekovnoj Hrvatskoj kunino krzno je moglo zamijeniti novanice, pa tako i ban Kulin svoje obveze iz Bosne prema papi Inocentu III. podmiruje kuninim krznima!

Jednako smo se udili, primjerice, kad su neki uporno izbjegavali rije „zdravo“ i crvenu boju jer su ih komunisti uzeli kao svoje. Kao da nas veina ne moli svaki dan Zdravo Marijo i kao da crvena boja nije prva hrvatska boja!

Ne mislimo da je dobro tako olako se odricati svoje tradicije, a ne li jednostrano na nju gledati ili, ne daj Boe, ak je zabranjivati i kanjavati. elimo vjerovati da su ta vremena iza nas i da se nikada nee ponoviti. Zabranjivanje i kanjavanje tek e napraviti problem, skrenuti pozornost na nebitno i izazvati ogorenje i inat! A od odricanja rijei i pozdrava olako se prijee na odricanje od mora i zemlje, od otoka i ljudi!

Dogodila se još jedna runa stvar ovom prigodom koja nas osobito zabrinjava, posebice što se slino svako malo dogodi, a izgleda da je nekim hrvatskim novinarima eša praksa. Naime, doznali smo iz prve ruke da je uredništvu jednoga velikog tabloida ovdje vani prije svih stigla informacija o „fašistikom ponašanju na utakmici u Zagrebu“ - od jednoga novinara iz Hrvatske. Protiv takvoga prljavog klevetanja po stranim medijima svoga nacionalnog nogometnog tima i publike, uistinu bi trebalo dignuti glas.

Šimun Šito ori, glasnogovornik HSK
 
KLUB VETERANA 148. BRIGADE HV - ZAGREB
Subota, 23 Studeni 2013
  Zagreb – 17. 11.2013. Uoi Dana sjeanja na rtvu Vukovara, u Zagrebu e se ve tradicionalno paliti svijee za Vukovar. Poruka je ista: "I rei u Vam samo još jednu stvar - zapamtite Vukovar"...

Paljenjem svijea od 18 sati u Aveniji grada Vukovara, Zagreb se je prisjetio vukovarske rtve. Tradicionalno paljenje lampaša organizirao je  klub veterana 148. brigade HV-a u suradnji s drugim udrugama. Du cijele Avenije - od Trešnjevakog trga do Ulice grada Gospia - branitelji i djeca iz osnovnih i srednjih škola s podruja Trešnjevke i Trnja zapalili su nekoliko tisua lampaša.

U 19 sati u crkvi Svete Mati Slobode odrala se je misa zadušnica za sve poginule branitelje.

Fotografija: eljko eli
 
 
SPOMENIK, ODLIKOVANJE I MEDALJA MILOEVIU, JOSIPOVIU I MILANOVIU
Subota, 23 Studeni 2013
Spasonosni vukovarski vjetar
Bogatstvo kostura i bogatstvo brojki
Molim Boga ekam bolje dane, da Berlinski u Hrvatskoj pane

U razgovorima se moe više puta uti, da bi i Miloševiu, u Hrvatskoj trebalo napraviti malo spomenika. Svojom bezumnom zloinakom agresijom na Hrvatsku, mobilizirao je i ujedinio hrvatski narod, koji je svoje dosadašnje razdvojene putove do slobode, spojio u jedan, i uz nove velike rtve, BLJESKOM OLUJNIM  ga osvijetlio.

I jednookom Josipoviu e trebati jednoga dana dodijeliti nekakvo odlikovanje. Zato što je s jugokomunistikim gelerom, koji mu se još u ranoj mladosti zabio iznad desnog oka, gledajui samo lijevim, posjetio i podrao etniku proslavu mrnje u Srbu, i uz medijsku halabuku nesvjesno dao veliki doprinos izlasku povijesne istine na sunce, popraene pjesnikim peatom. Pukni grome u betonsku gnjizdu, pa zapali kokardu i zvizdu.

I Zoran Milanovi, slijep na oba oka, e jednoga dana, s tri prsta, pipati, o vrat obješenu medalju dobivenu zbog nesvjesnog doprinosa u iznošenju na sunce tune vukovarske i hrvatske istine, preko, kao Hitlerova svastika, zakaljane zloglasne srpske irilice, koja se baš tako runo doivljava u oima preivjelih rtava srpskoetnikih zloina. Biti e abolirani i od poinjenog nenarodnog ina, bjegunstva od tune vukovarske kolone sjeanja (s povijenim repom – Ivo Banac), i pripadnosti nenarodnoj organizaciji „nevukovarska Hrvatska“.

Vukovar je naš mali Bleiburg. On je naš ALKAZAR, naša MASADA. On je simbol našeg krvavog otpora i naše rtve. Dugo smo oekivali da baš iz Vukovara zapuše drugo Olujni, protu Memorandumski, spasonosni hrvatski vjetar. Zauzimajmo mjesta na njegovim krilima. On je naš narodni vjetar. Nevukovarska Hrvatska je povampirena. Kada na zidu proitaju Vukovar i Škabrnja, kau da je to fašizam. Nju podupiru, i juer i danas, svi nenarodni i okupatorski vragovi. „Hrvati su otpadak od naroda. Jedan se dio treba poturiti, a drugi dio germanizirati.“ (Karl Marx )
Britanska imperijalna politika, strateški partner današnjih vlastodraca, niti juer niti danas, ne eli nikakvu Hrvatsku niti Hrvate. Svim snagama radi na obnovi nekakvog starog jugostanja. A jugostanje je negacija Hrvatske i Hrvata. Il slavijanstvu il hrvatstvu (Ante Starevi). Pa tko onda trai nova zla i opasnost za naše domove. Tko trai povratak na staro jugostanje, koji povratak automatski, uzrono posljedino, proizvodi i stihove; otkad Ante iz Zagreba ode, Hrvat nema prava ni slobode. Pa Hrvatska i moli i pati, moli Boga da se Ante vrati.

Miite ruke od nas. Mi elimo samo ivjeti, i ne elimo nikome zlo. elimo da, kao i u drugim dravama EU, i u našoj RH padne Berlinski zid. elimo da istina o našem ratnom i poratnom vremenu koje nam je obnovljenu dravu zemljopisno i ljudski prepolovilo, izie na sunce. elimo slobodno slaviti datume i junake iz svoje nacionalne povijesti. Kao ljudi alimo i suosjeamo sa svakom i svaijom  nedunom rtvom. No, elimo da objektivne Eunijske i meunarodne komisije, otvore i naša silna neotvorena grobišta i istinito ocjene, tko i gdje je mahao BOGATSTVOM KOSTURA a tko BOGATSTVOM BROJKI.

Nas sotoniziraju i fašiziraju po receptima i uputama koje dolaze iz Beograda; Memorandum 2, Beogradska skupština, Tomislav Nikoli…Tuman je nacist i fašist i njegova politika je i nacistika i fašistika. Oluja je zloinaki pothvat. Vukovar je srpski grad. Mi smo se posvaali i sada se trebamo pomiriti. Dogovorno rješavati da niko ne bude ošteen i povreen… Nema agresije. Nema isprike. Nema odštete. Ponovo emo zajedno loviti ribu, i ulov dijeliti, ne pola pola, nego bratski.
Sve je jasno. Tuman je isto ono što je i Paveli. Obnovio je hrvatsku dravu i oslobodio hrvatsko ime, a to je za naše neprijatelje najvei grijeh pa ih treba obadvojicu jednako sotonizirati. Oni su vjerovali da e prije Sava potei uzvodno, nego da e se to dogoditi. A narodna drava je izraz narodne volje. Zar ne. I ona 1941, i ona 1991. Kako je to ponavljao osviješteni hrvatski komunist i antifašist Franjo Tuman. I hrvatski i nehrvatski komunisti, nekada su bili za Nezavisnu Hrvatsku. „Podrimo borbu ustaša u Lici. Dolje velikosrpska vojnofašistika diktatura. Za Nezavisnu Hrvatsku“ CKKPJ. (Proleter 1932.) Ali kasnije je došao Tito. Pogodite što je uradio sa komunistima nacionalistima. Njegovi  drugovi i danas ive, i pronose slavu nevukovarske Hrvatske, i RH Berlinskog zida. Nevukovarska Hrvatska i njezini drugovi su srušili i zagrebaki Zid boli, te ga dislocirali duboko ispod zemlje. Da je ostao autentian, tamo gdje je spontano i u krvi nastao, bio bi svima vidljiv, i preveliki dokaz srpske agresije, koju treba minorizirati a graanski rat reklamirati. Ali pjesnikova olovka uta naena pokraj puta, je to rušenje zabiljeila.

Zid je boli naša ele kula, u drugova domoljublje nula.
Glava cigla, srce od betona , ruše Lijepu, kak ne vidiš bona.
Zorom ranom u etiri sata kao 'urve rekla tetka Kata.
Damonja je radio po danu, lan je bio on zloglasne SANU.
Takvo lanstvo nije bilo ništa, umjetnik sam ja antifašista.
Umprofore i ti si bez duše, daš da tvoju uspomenu ruše.
Zamislite kad bi neko dira, u Zid plaa, Izrael što ima.
Paralelu tko povue ovu, Lang Slobodan, doktorom ga zovu.
I Velebit oni bi rušili, kad bi nalog odozgo primili, velebitsku vilu uhitili.
Nedajmo im oni su u stanju, s Mirogoja bagerisat Franju.
Molim Boga, ekam bolje dane, da Berlinski u Hrvatskoj pane.

I na kraju kratka pria s naslovom „ Jadranska se vratila kui“.

Naša Jaca se ovih dana, poslije Karamarka razišla i s Tumanom. Preko nekakvih kumrovekih faši pria zajedno s Pupovcem i Jovanoviem, izrazila je negativan stav prema obnovljenoj hrvatskoj dravi nastaloj na izrazu narodne volje, kako ju je uio njezin prvi HDZ šef, ime se, u društvu spomenute dvojice, kako netko dobaci, vratila kui.

arko Mari
 
O TAJNIM ISKAPANJIMA GROBOVA U TUPALAMA: ZAR I MINISTARSTVO BRANITELJA TITI ZLOINE?
Subota, 23 Studeni 2013

23. studeni 2013.

»
Kopali su s bagerima i vidi se da još ima tamo kostiju. Kad promišljam, pa to moe samo uiniti divlji ovjek koji nema veze s civilizacijom i koji ne poštuje dostojanstvo groba i rtve. Zar u 21. stoljeu moe to netko uiniti? Drugi odgovor je u tome da je to raeno iz razloga kako bi se skrili komunistiki zloini«, svjedoi Joso agrovi.

http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=30245:o-tajnim-iskapanjima-grobova-u-tupalama-zar-i-ministarstvo-branitelja-titi-zloine&catid=28:povijesni-identitet&Itemid=112

http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/o-tajnim-iskapanjima-grobova-u-tupalama-zar-i-ministarstvo-branitelja-stiti-zlocine

Pod vodstvom Povjerenstva za istraivanje, ureenje i odravanje vojnih groblja, groblja rtava Drugoga svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja koje djeluje u sklopu Ministarstva branitelja na podruju Tupale u upi Sinac, Grad Otoac, nedaleko od mjesnog groblja, velom tajne obavijeno je iskapanje masovne grobnica u kojoj su 12. rujna 1946. pokopane civilne rtve koje su strijeljali komunisti bez suenja i presude. Taj in Povjerenstva koje je izdalo nalog upanijskom sudu u Karlovcu s ispostavom u Gospiu izazvao je reakcije kod još ive rodbine strijeljanih, zatim mještana te zgraanje hrvatske javnosti. Pod policijskim osiguranjem (a da bude još vei apsurd, u masovnoj grobnici je strijeljan i djed naelnika mjesne policije Grada Otoca) rtve su bagerom iskopane i njihove kosti prenesene u groblje u Otocu pod bilješkom NN. Premda su postojala dva kria s imenima i prezimenima, što je bilo jednostavno provjeriti i obavijestiti rodbinu, indikativno, Povjerenstvo se odluilo baš uiniti taj zgraajui in uoi dana proslave ZAVNOH-a u Otocu, što dodatno upuuje na sumnju prekrivanja komunistikih zloina. U razgovoru s mještanima, malo je onih koji ne znaju tko je ubijen i na koji nain u Tupalama te tko je pokopan u tom groblju. Prema svjedoenju mjesnog upnika Stanka Smiljania, u posljednje tri godine sluena je misa za ubijene civile, a tamo se na misi znao nai i naelnik policije koji je, najvjerojatnije dolazio na grob svom djedu. Meu mještanima, zatim upnicima upe Sinac – Smiljaniem, upe Liko Leše – Ivanom Miškulinom te biskupom Milom Bogoviem, koji je na elu Komisije za hrvatski martirologij, na uenje i na zgraanje naišla je odluka Povjerenstava koje je sebi uzelo za pravo uništiti grobište, izbrisati identitet rtve, a još traginije zatajiti i prekriti one koji su poinili te zloine.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 61 - 90 od 1223
 
Top! Top!